Svájc a mélynövésű szélsője, a koszovói származású Xherdan Shaqiri mesterhármasával simán elintézte Hondurast, így a mostani vébé eddigi szokásaival ellentétben két európai válogatott jutott tovább. Ja mert a franciák veretlenül maradtak a négyes élén.

Megvan a vébé második mesterhármasa, ezt is egy Bayern-játékos hozta össze: Svájc pöttöm támadója, Shaqiri. A 169 centis szélső lett az első Svájc vb-történetében, aki két gólt lőtt az első félidőben, merthogy a helvétek még sosem rúgtak egynél többet. Ennél azért sokkal lényegesebb, hogy Shaqiri a második helyre lőtte csapatát, miután Ecuador nem bírt a franciákkal. Elvileg mindkettő papírforma volt, ami ezen a vébén a legritkább esetben jött be.

Shaqiri első gólja a torna egyik legnagyobb dugója lett, ballal eresztett el egy föld-levegő rakétát.

Aztán szépen sorban jött a többi is, Svájc most azt az arcát mutatta, amit a selejtezőben is. Na de Shaqiriék milyen arcot mutattak már az első gól után? (Lásd fent.)

A másik meccsen nem esett gól, ám Ecuador és a csoport legjobbja, Franciaország ritkán látható remek 0–0-t játszott. Iszonyú volt a hajtás, a dél-amerikaiak még emberhátrányban is mentek előre, de Benzemáéknak volt több helyzetük. A korábbi meccsekkel ellentétben most kimaradtak, de nem volt különösebb tétje.

Megvan hát az következő kettő nyolcaddöntős párosítás: Argentína–Svájc, Franciaország–Nigéria.

Honduras–Svájc 0–3 (0–2)

Gól: Shaqiri, 7., 31., 71.

Franciaország–Ecuador 0–0 (0–0)

Rio de Janeiro, Maracana-stadion, 73 749 ezer néző, vezette: Noumandiez Doue (elefántcsontparti)

Franciaország: Lloris – Sagna, Koscielny, Sakho (Varane, 61.), Digne – Matuidi (Giroud, 67.), Schneiderlin, Pogba – M. Sissoko, Benzema, Griezmann (Remy, 79.)
Ecuador: Domingez – Guagua, Erazo, Paredes, Noboa (Caicedo, 89.) – Montero (Ibarra, 64.), Ayovi, Minda, Arroyo (Achiller, 82.) – A. Valencia, E. Valencia

Piros lap: Antonio Valencia (50.)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Távozik a Real Madrid csapatkapitánya

További cikkeink a témában