Luis Suárez már eddig is a világ egyik legjobb csatára volt, de most még dobott kicsit az árán, hogy néhány héttel műtétje után gyakorlatilag egyedül elintézte Angliát. És ez most egy Barcelona-szerződést érhet. 65 millió euróért.

Meglepő hírrel jött ki az El Mundo Deportivo: azt állítja a spanyol lap, hogy a Barcelona előrehaladott tárgyalásokat folytat a Liverpoollal, és 65 millió euróért megvenné Luis Suárezt. Abban semmi meglepő sincs, hogy szeretne leigazolni egy zseniális játékost, aki harmincegy góllal gólkirály lett a Premier League-ben, európai Aranylabdát nyert, majd két gólt vert Angliának a vébén. Ám van két dolog, ami pikánssá teszi a hírt:

1., Luis Suárezt már ezerszer összeboronálták a Barcelona legnagyobb riválisával, a Real Madriddal, az elmúlt három-négy átigazolási szezonban felmerült, hogy a blancókhoz megy az uru, sőt, szeretne is ott játszani. Ehhez képest minimum furcsa lenne, ha végül gránátvörös-kék mezben vicsorogna a vébé után.

2., A Barcelonánál már így is két dudás (Messi és Neymar ugye) játszik abban a csárdában, és bizony Suárez sem az a típus, aki szeret mások alá játszani.

Lenne három, szezon per harminc–negyven gólos játékos elöl, lélegzetelállító meccseket nyomnának a CR, Benzema (Falcao), Bale hármassal nyomuló Real ellen. Mondjuk 5–4 ide, aztán egy 6–6-os könnyű döntetlen. Mert hát ki fog védekezni? Mi azért várjuk.

Suárez decemberi szerződéshosszabbításánál 85 millió eurós kivásárlási ár került a kontraktusba, ám az El Mundo Deportivo szerint, ha külföldre igazol az uruguayi, akkor ez az ár csak 65 millió euró lehet. Rajta kívül Higuaínt, Agüerót és Reust is kinézte magának a Barca a támadósorba.

A Barcelona eddig két kapust, Marc-André ter Stegent és Claudio Bravót, és két horvát középpályást, Ivan Rakiticet és Alen Halilovicot igazolta le, valamint visszarendelte a kölcsönből két saját nevelésű fiatalját, Gerard Deulofeut (Everton) és Rafinha Alcantárát (Celta Vigo). Úgy tűnik, távozik viszont két zseni középről, Fábregas (Chelsea) és Xavi (Katar), az ő pótlásukat kellene inkább megoldani, no meg betömni a tátongó lyukakat a hátvédsorban.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés