Majdnem csoda történt, Costa Rica nem akart ugyan focizni, mégis kis híján továbbjutott a négy közé. A tizenegyeseknél azonban a holland kapitány lépése győzelmet ért. Argentína Hollandiával játszik az elődöntőben.

Costa Rica el akart jutni a tizenegyesekig, ami nekünk, semlegeseknek nem volt kellemes látvány, ám végül bejött nekik. Hollandiának ugyan hatalmas helyzetei voltak, Sneijder kétszer is ellőtte a kapufát, Van Persie lövésénél meg a gólvonalról mentettek a közép-amerikaiak. A hosszabbításban tovább növelte a nyomást az oranje, Huntelaar is beállt, ekkor már négy támadóval nyomtak, mégsem sikerült Navas kapuját bevenni. A végén még Bolanos helyzeténél Cillessennek kellett nagyot védenie.

A kapus mentette meg Hollandiát, majd Van Gaal azzal jutalmazta, hogy lecserélte és beküldte Tim Krult. Pontosan tudta, miért: a Newcastle 26 éves kapusa két tizenegyest is kifogott, sőt, a többinél is érezte az irányt. Van Gaal így végül zseniálisat húzott, Hollandia meg elődöntőzik.

Hollandia–Costa Rica 0–0 – tizenegyesekkel 4–3
Salvador, Arena Fonte Nova

Hollandia: Cillessen (Krul, 121.) – Kuyt, De Vrij (Lens, 76.), Vlaar, Martins Indi (Huntelaar, 106.), Blind – Wijnaldum, Sneijder, Depay – Robben, Van Persie

Costa Rica: K. Navas – G. González, Umana, Acosta, Gamboa (Myrie, 79.) – J. Díaz, Borges – Tejeda (Cubero, 97.), Ruiz, Bolanos – J. Campbell (Urena, 66.)

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés