Nagyjából meg is van, ki a vébé legnagyobb felfedezettje, a 22 éves James Rodríguez első vébéjén mind a négy meccsén lőtt gólt, az Uruguay elleni nyolcaddöntőn kettőt is. Az elsőnél nemigen volt szebb ezen a tornán. Brazília ellenfele Kolumbia lesz, amely még mindig, sőt, egyre meggyőzőbb. És történelmet írt.

Az a helyzet, hogy ebből a kolumbiai válogatottból cseppet sem hiányzik Radamel Falcao, vagy ha igen, el sem merjük képzelni, mennyire jók lennének vele. Ha nem oltaná ki James Rodríguezt, hanem hozzáadna, akkor ki állítaná meg ezeket? Márpedig... Na de Falcao nélkül is aktuális a kérdés: ki állítja meg Kolumbiát? A mai Brazília aligha.

Szóval Uruguay ellen is folytatta pazar teljesítményét a sárga mezes gárda, a 28. percben pedig olyan gólt lőtt James, hogy még az uruguayiak is nekik kezdtek drukkolni. A 22 éves kölyök a negyedik meccsén is betalált a vébén, amely egyébként a negyedik vébémeccse volt életében. Legutóbb Rivaldo és Ronaldo lőtt gólt első négy vb-meccsén, csak mondjuk.

Aztán a második félidő elején egy csodás támadás végén, egy pazar Cuadrado visszafejes után meglőtte az ötödik gólját is, ezzel eldöntötte a meccset, és a góllövőlista élére ugrott. MVP gyanús.

Kolumbia története során először jutott a negyeddöntőbe. De hol a vége?

Kolumbia–Uruguay 2–0 (1–0)

Kolumbia: Ospina – Zuniga, Zapata, Yepes, Armero – Cuadrado (Guarín 81.), Sánchez, Aguilar, J. Rodríguez (Ramos 85.) – T. Gutiérrez (Meija, 68.), J. Martínez
Uruguay: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, Maxi Pereira – Álvaro Pereira (Ramirez, 53.), A. Ríos, González (Henrandez, 67.), C. Rodríguez – Forlán (Stuani, 53.), Cavani

Gólszerző: J. Rodríguez (28., 50.)

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Már csak két-három poszton van kérdőjel a magyar Eb-keretben

90-es tempónál bukott óriásit a világ egyik legjobb bringása

További cikkeink a témában