Zseniális holland gólok, valamint döbbenetes Iker Casillas-hibák után akárcsak 2010-ben, ezen a vébén is vereséggel kezdett Spanyolország.

Az első félidőt egyértelműen uralta a világbajnok spanyol armada, és miután Diego Costa lábát elhúzták a büntetőterületen belül, Xabi Alonso tizenegyesével meg is szerezte a vezetést. Sőt, ha David Silva jobb döntést hoz ziccerben, el is dőlhetett volna a meccs, ehelyett viszont Blind remek beadását Van Persie zseniálisan fejelte át Casillason.

A szünetre tehát egy eggyel vonultak a csapatok, aztán a szünet után egycsapásra megváltozott minden: Robben két bekk között vett át egy hosszú indítást, megcsinálta a csellót is és már vezetett is Hollandia.

Aztán olyan történt, ami korábban szinte soha, ám az elmúlt hetekben elég sűrűn: Iker Casillas minden megmozdulása hatalmas baki lett. Előbb De Vrij, majd Van Persie használta ki. A végén Robben még belerúgott a már földön fekvő spanyolokba: 1–5.

A 2010-es világbajnokságot is vereséggel kezdte Spanyolország, aztán végül aranyérmes lett. Momentán sovány vigasz nekik, de ha idén is így lesz, gyorsan elfelejtik a kiütést.

B csoport, 1. forduló:

Spanyolország–Hollandia 1–5 (1–1)
Arena Fonte Nova, Salvador; B csoport

Spanyolország: Casillas – Azpilicueta, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba – Xabi Alonso (Pedro, 63.), Busquets – D. Silva (Fabregas, 78.), Xavi, Iniesta – Diego Costa (Fernando Torres, 63.)
Hollandia: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij (Veltman, 77.), Martins Indi, Blind – De Guzmán (Wijnaldum, 62.), Sneijder, N. de Jong – Robben, Van Persie (Lens, 79.)

Gól: Xabi Alonso (27. – 11-esből),  ill. Van Persie (44., 72.), Robben (53., 80.), De Vrij (64.)

(Fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés