A színész az 1971-es Le Mans forgatásán ajándékozta ezt az órát az egyik stábtagnak. Az óra a Phillips aukcióján több mint 2 millió dollárért kelt el, ezzel ez a Monaco lett minden idők legdrágább Heuer órája.

Steve McQueen ameirkai színész, producer az 1971-es Le Mans egyik forgatás alatt használt Heuer Monaco chronographot egy stábtagnak ajándékozta. Az óra a Phillips december 12-i Racing Point fantázianevű aukcióján rekordot döntött, több mint 2,2 millió dollárért vették meg.

Ez az óra lett minden idők legdrágább Heuer karórája.

Az 1971-es Le Mans ikonikus film lett nemcsak az autós társadalom körében. A film forgatása során összesen hat Heuer Monacót használtak, a most elkelt óra volt az utolsó Le Mans-Monaco. Az óra kikiáltási ára 160 ezer dollár volt, sokáig úgy nézett ki, hogy 400 ezer dollár körül meg is állnak a licitek, de aztán hárman is versenyezni kezdtek egymással, így tornászták fel az összeget egészen 2,2 millió dollárig (kicsivel több mint 643 millió dollárnak megfelelő összeg).

A Racing Point nevű Phillips-aukción egyébként elkelt Paul Newman másik Daytonája, nem kevesebb, mint 5,5 millió dollárért.

A Big Red Daytonáról itt írtunk bővebben:

Hodinkee; kiemelt kép: Phillips

Ha már órázás

Ha érdekelnek az órák, akkor olvasd el az Órások című sorozatunk első részét, amelyben Ferenczi Balázzsal, a Fratello Watches újságírójával beszélgettünk:

És ezt olvastad már?
A tökéletes kék búváróra és levágott kezek nyomába eredtünk Janklovics Péterrel – Csukló Szpotting