Azt gondolnánk, ilyen nem történhet meg egy ennyire védett személlyel. Hát de.

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) és a kormány egyik szóvivője által is elismert biztonsági incidens csütörtökön történt Frankfurtban, ahol Olaf Scholz részt vett az Európai Központi Bank alapításának 25. évfordulójára rendezett ünnepségen. A rendezvény után a kancellár kíséretével a frankfurti nemzetközi repülőtérre hajtott, hogy visszautazzon Berlinbe.

A konvojhoz észrevétlenül csatlakozott egy idegen autós, és a kormányzati kocsikkal együtt bejutott a repülőtér zárt övezetébe. Amikor Olaf Scholz a kifutópályán megálló limuzinját elhagyva felszállni készült gépére, a férfi kipattant az autójából, odarohant hozzá, kezet fogott vele, és megölelte.

A kancellár ugyan meglepődött a váratlan és intim gesztustól, de nem ellenkezett. Testőrei csak az ölelés pillanatában észlelték a potenciálisan fenyegető helyzetet. A férfit a helyszínen őrizetbe vették. „Utólag vált világossá, hogy mi minden történhetett volna” – idézte a Bild a kancellár környezetéhez tartozó egyik forrását, aki azt is elmondta, hogy a kormányfő személyi védelméért felelős BKA-s csapat belső megbeszélésén megállapították, hogy ilyesmi nem fordulhat elő többé.

(Forrás: Bild, MTI. A nyitóképen a német kancellár int, amikor épp nem akarja megölelni senki, fotó: Michael Kappeler/Picture Alliance/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában