Két év alatt megszámlálhatatlan változatban jelent meg az Omega és a Swatch együttműködéséből született Moonswatch karóra, melyből most újabb három dizájnt mutattak be.

Sokak számára egyszerűen elérhetetlen az Omega klasszikus Speedmaster Moonwatch kronográfja, ezért érthető módon hosszú sorok kígyóztak a boltok előtt, amikor 2022-ben a a svájci Swatch és az Omega piacra dobta a megfizethető árú Moonswatch sorozatot. Két év alatt rengeteg színkombinációban jelent meg, most pedig itt van a Mission on Earth sorozattal újabb három változat.

Nem limitált szériásak a Mission on Earth órák, ezért bőven ráérsz kitalálni, hogy melyik tetszik a legjobban.

Mivel ezek a karórák kizárólag a hivatalos Swatch üzletekben megvásárolhatóak, ezért érdemes felvenni a porosodó külföldi kapcsolatokat vagy nyaralás közben megkaparintani egyet a 275 eurós Moonswatch-ok közül. A választék mostanra hatalmasra nőtt, de a visszafogott színvilágú daraboktól az egészen feltűnőekig tart a skála.

Minden Moonswatch negyvenkét milliméter átmérőjű és biokerámia tokos, amit magunk között hívhatunk csak műanyagnak. Ahogyan általában a Swatch órák, úgy a Moonswatch szerkezete is csak a tok roncsolásával javítható. Nem az örök életnek szólnak, de ebben az esetben sokkal inkább a név és a stílus a lényeg.

Bézs, türkiz és narancs színekkel különböző jelenségeket idéznek meg a Mission on Earth sorozat órái.

Színvilágukból egyértelmű, hogy a homokszínű a sivatagot, a türkiz tokos a sarki fényt, a narancssárga pedig a lávát jeleníti meg. Amíg a Desert színvilága visszafogott pasztelles, addig a Lava égető narancssárga és fekete kombinációja a nagyjából 1670 aktív vulkánra utal. A mutatók egyúttal az 1968-as Speedmaster Moonwatch Ultraman modellje előtt tisztelegnek.

Szépen egyensúlyoz az elegancia és a vidámság között a sarki fény tematikájú darab, melynek számlapján a csillagos ég jelenik meg, a tok és a mutatók pedig élénk türkiz színűek. Érdekessége, hogy a csillagok minden változaton máshol helyezkednek el, ezért ebből nincs két egyforma óra.

Ez is érdekelhet:

Snoopy bukkant fel a hófehér Moonswatch-on

Ez is csak egy műanyag tokos, drágának tűnő óra, de legalább baromi aranyos.

Fantasztikusan részletes a sötét holdas Omega Speedmaster

Több mint 5,3 millió forintért ilyen az Omega karórája, amiben még rakéta is van.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés