A berlini városvezetés úgy döntött, hogy a jövőben engedélyezett a topless a nők számára a nyilvános uszodákban.

A döntést azt követően hozta meg Berlin városvezetése, hogy nemrég egy nőt kidobtak egy nyilvános uszodából, miután felső nélkül napozott, a sértett végül jogi lépéseket tett. Történt hasonló eset fedett uszodában is, egy másik nő azt mondta, hogy ő is hasonlóan járt.

A hatóságok úgy döntöttek, hogy a két nő diszkrimináció áldozata lett, ezért változtattak a szabályozáson, így ezentúl engedélyezett a topless a nők számára a berlini nyilvános uszodákban – írja a BBC.

A cikk azt is megjegyzi, hogy a külföldiek számára meglepő lehet Németországban a tópartokon, szaunákban és parkokban lazuló meztelen németek látványa, de „ez egy olyan ország, amely a nyilvános meztelenkedést egészségesnek és helyénvalónak tartja bizonyos körülmények között”.

Berlin egyébként nem az első a szabad topless-sztoriban, tavaly már Göttingen és Siegen is a fővároshoz hasonló intézkedést hozott meg.

Ha nem is szorosan, de témánál maradva:

Tudtad, hogy volt két teljesen topless csajbanda a hatvanas években, és ugyanúgy hívták őket?

A The Ladybirds teljesen fedetlen felsőtesttel nyomta a koncertjeit, a közönség legnagyobb örömére. És nem egy bandáról van szó, hanem kettőről.

(A kiemelt fotó illusztráció; forrás: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Reneszánsz nő a nap csaja

Tévhitek a péniszedről

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés