A folyó baktériummal szennyezettsége olyan szintű, hogy a lakosságot értesíteni kellett a veszélyekről.

Az amerikai Maryland államban annyira szennyezett a Back River folyó vize, hogy a hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy véletlenül se igyanak belőle, ússzanak benne, sőt, inkább még hozzá se érjenek. A környezetvédelmi hivatal azt tanácsolják, hogy

aki érintkezik a vízzel, a lehető leghamarabb mosakodjon meg (tiszta) vízzel és szappannal, ha pedig víz kerül a nyílt sebbe, azonnal forduljon orvoshoz.

A nyilatkozatot azután tették közzé, hogy környezetvédelmi csoportok hónapok óta aggodalmuknak adtak hangot, hogy a folyó baktériummal szennyezettsége olyan szintű, hogy a lakosságot értesíteni kell a veszélyekről.

Mindezek hátterében a folyóhoz tartozó és Baltimore város tulajdonában lévő szennyvíztisztító üzem áll, ami a nem megfelelő működtetésnek köszönhetően képtelen kiszűri a veszélyes baktériumokat a városból, illetve Baltimore megye nagy részéből származó, tisztításra szoruló szennyvízből.

A marylandi környezetvédelmi minisztérium a múlt hónapban elrendelte a Back River-i üzem állami átvételét, mivel az ellenőrzések azt mutatták, hogy a vízkezelési problémák egyre súlyosbodnak – a legutóbbi vízmintákban a székletből származó baktériumok veszélyes szintjét mutatták ki a folyó több pontján is.

(Forrás: vervetimes.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Száz éve nem teszünk semmit a klímaváltozás ellen

A tudósok már több mint száz éve felfigyeltek a globális felmelegedés lehetőségére, csak nekik a mi jelenünk még távoli jövőnek számított.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Tele van a tököd a munkahelyeddel? Mielőtt kilépsz, ezt azért gondold végig

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés