A táskát cipelő, megszaggatott szobrok ismerősek lehetnek a netről: Bruno Catalano most díjat nyert az egyikkel, és elmondta, miért ilyen az Utazó című sorozata.

Elsőre zavarba ejtő, agycsavaró illúziónak tűnik a francia Bruno Catalano szobra, amivel közönségdíjat nyert az idei Sculpture by the Sea kiállításon.

A Benoit nevű szobor a Travellers (avagy Les Voyageurs) című sorozat része, melynek darabjait a világ különböző részein állítják ki. A marokkói születésű Catalano – aki 5000 dollárt kapott az ausztráliai fesztiválon elnyert díjért – szobrai jellegzetes, megszaggatott figurák, akikből jókora részek hiányoznak.

A 62 éves Catalano nevében Martin Juillard, Franciaország sydney-i főkonzulja vette át személyesen a díjat.

Catalano szerint a „hiányzó részek azt jelképezik, amit hátrahagyunk az életben. Emlékek, szerelmek, élmények – minden, amit magunk mögött hagyunk, hogy folytassuk tovább az életünket.”

Minden utazója visz egy táskát is magával, ez „a tapasztalataik poggyásza, ami azzá teszi őket, akik, és ami megőrzi őket.”

Az ausztráliai fesztiválon két kilométer hosszú tengerparti szakaszon – a Sydney elővárosában található Bondi Beach-től a Tamarama Beach-ig – állítanak ki szobrokat és installációkat, szerveznek egyéb eseményeket. Ez a világ legnagyobb ingyenes szabadtéri szoborkiállítása.

Két évig nem rendezték meg az eseményt a pandémia miatt, ám idén visszatért: október 21-től november 7-ig ausztrál és nemzetközi szobrászok több mint száz munkáját állították ki.

(Forrás: Sculpture by the Sea)

Ez is érdekelhet:

Visszatér a világ egyik legvagányabb tengerparti fesztiválja

Több mint száz szobor egy két kilométeres tengerparti szakaszon – ez a Sculpture by the Sea, ami idén két év kihagyás után tér vissza, többek között a Sydney-i Operaházat tervező Jørn Utzon unokájával.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Román hiúzokat költöztetnek Németországba

Reneszánsz nő a nap csaja

További cikkeink a témában