A város utolsó telefonfülkéjét is elbontották. De jön helyette más.

A héten eltávolították az utolsó telefonfülkét is New Yorkból, egyenesen a Times Square-ről, egy ünnepélyes szertartás kíséretében.

Összesen több mint nyolcezer nyilvános telefonfülke üzemelt a városban, melyeket az elmúlt években egyesével elszállítottak.

A korszakkal utolsóként dacoló fülkét New York városi múzeumában, az Analog City  kiállításon lehet majd megcsodálni. És mielőtt egyáltalán eszébe jutna bárkinek is nosztalgiázni, a fülkék helyén már telepítik a technológiai utód, a Wi-Fi kioszk állomásait.

Az ingyenes Wi-Fi kioszkokat a CityBridge tech-cég és a város együttműködésében telepítik. A LinkNYC program már évekkel ezelőtt elindult, csakhogy az első fázisában problémák adódtak: röviddel a bevezetés után adatvédelmi aggályok miatt eltávolították a böngészési lehetőségeket, és lassítja a program terjedését, hogy a tervezettnél kevesebb bevételt hoz.

Mostantól viszont a kioszkokat olyan egy olyan appal látták el, ami összeköti a felhasználókat a közösségi szolgáltatásokkal, és ingyen lehet vele telefonálni, interaktív térképeket mutat és USB-töltővel is rendelkezik.

(Forrás: Bloomberg, fotó: CityBridge)

Ez is érdekelhet:

Elkészült a világ legvékonyabb felhőkarcolója, bámulatos kilátással

Naná, hogy New Yorkban húzták fel a különleges épületet, a ceruzatorony” a nyugati félteke harmadik legmagasabb felhőkarcolója lett.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés