A skót whiskyvarázsló, a The Macallan bemutatott egy csúcswhiskyt, igaz, egy jó kondiban lévő használt autó árában.

Ez a nemrég piacra dobott exkluzív ital 30 éves, és duplahordóban érlelték, amelytől igazán gazdag és összetett ízekkel rendelkező single malt (100% árpamalátából készült) whisky lett. A tölgyfa és sherry bor adja meg különleges ízprofilját.

Ezt a Double Cask, vagyis duplahordós sorozatot 2016-ban dobta piacra a The Macallan, ennek a 30 éves kuriózumnak vannak kistestvérei is: a 12 éves, a 15 éves és a 18 éves palackok.

A termékcsaládhoz a The Macallan az Atlanti-óceán mindkét oldaláról begyűjtötte a frankó tölgyfákat: Európából spanyol és francia fákat használnak, az Államokat pedig Ohio, Missouri és Kentucky képviseli.

„Ez a tölgy adja a whisky természetes színét és egyedülállóan járul hozzá a minőséghez, a különleges aromákhoz és ízekhez” – mondta Kirsteen Campbell, a Macallan whiskykészítő mestere.

A profi whiskyfogyasztóknak itt a háromlépcsős ízvilág:

  • Aromák: friss lépes méz, édes karamella, piros alma, füge és vaníliabab
  • A szájpadlásnál: fahéj, gyömbér, madagaszkári vanília, szárított gyümölcsök és tölgy
  • A befejezés: édes tölgy, lágy fűszer és karamella

Persze egy jó whiskyt nem dobnak hozzád apróért, a Macallan is rendesen megkéri az árát a tölgyfadobozos luxuscikknek: a 4000 dollár, vagyis a kicsit több mint 1,2 millió forint meglehetősen húzós.

(Fotó: The Macallan)

Egy év szünet után nagy lendülettel tér vissza a Whisky Show Budapest

Két nap, rengeteg kiállító és olyan italok, amikről eddig még valószínűleg csak a neten olvastál.

Gigantikus, nyolcemeletes turisztikai központot nyitott a Johnnie Walker

A 350 millió dolláros projekt célja, hogy a közelebb hozza a whiskyt és a turisztikát. Nem ellenezzük, lehet nézni a repjegyet.

És ezt olvastad már?
Megmagyarázhatatlan, miért vannak még lombfúvók
.