Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A szexuális életed érdekében elmondjunk, mire figyelj, hogy ne azon a kis kék gyógyszeren múljon a csajod boldogsága.

Persze tudjuk, hogy neked nincs bajod a libidóddal, és hogy soha nem is lesz (max. az egyik ismerősöd ismerősének), szóval szigorúan csak ismeretterjesztés céljából mondjuk el neked, hogy mi lehet az oka annak, ha a csajod jobban kívánja a szexet, mint te.

A tesztoszteronnak, vagyis a legfontosabb férfi nemi hormonnak van köze a dologhoz. Ez ugyanis összefügg mindenféle szexuális dologgal, például azzal, hogy nem áll fel, vagy nem elég kemény a pöcsöd, amikor kellene, vagy szeretnéd, de lényegében ez aktivizálja az agyadat is a szex előtt. Szóval tényleg elég fontos, szóval jó lenne, ha odafigyelnél....

A TESTSÚLYODRA: az elhízott férfiaknak alacsonyabb a tesztoszteronszintjük, mivel túlsúly a nemi hormonkötő globulin (SHBG) szintjének növekedését eredményezi. Az SHBG lényegében megköti a tesztoszteront a férfiakban, vagyis használhatatlanná teszi azokat.

AZ EDZÉSRE: mondanunk sem kell, hogy mozgás hatására mi termelődik? Hát a tesztoszteron. Arra viszont figyelj, hogy a túl sok edzés már negatívan befolyásolja.

AZ ITALOZGATÁSRA: talán nem is sejted, de a legtöbb ital összetevője ösztrogénszerű anyagokat tartalmaz, ezek pedig csökkentik a tesztoszteron szintjét. Tanulmányok szerint, napi két korsó sör még belefér, de annál több már kihathat ARRA.

AZ ÉTRENDEDRE: a zsíros és kalóriadús ételek jelentősen megdobják a koleszterinszintedet, amivel egy időben a tesztoszterontermelésed csökken.

AZ ALVÁSRA: ekkor regenerálódik ugyanis a szervezted, és ekkor zajlik le számos kémiai folyamat, mint például a tesztoszteron termelődése is. Ha 7-9 óránál rendszeresen kevesebbet alszol, ne is csodálkozz, ha nem áll fel rendesen.

Szívesen!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.