Maratonra kell, terepre vagy csak úgy kocogni, ezért elég egy olcsó is? Itt tutira megtalálod a következő futócipődet.

Azt már egyszer összegyűjtöttük neked, mi mindenre figyelj öltözködéskor, ha télen futni készülsz, sőt azt is kifejtettük, miért leszel boldogabb, magabiztosabb és motiváltabb az élet minden területén, ha a futást választod.

Azért az egész eljáráshoz nem árt egy jó futócipő. A jó és a rossz hír egyszerre, hogy ezekből millió féle van, tehát

  • nem lehet csak úgy ész nélkül lekapni egyet a polcról, viszont
  • mindenki talál a céljainak és az alkatának megfelelőt.

A futócipők páratlanul gazdag világát lehetetlen egy cikkbe préselni, ezzel együtt nagy valószínűséggel a lentiek között megtalálod a következőt.

Asics Gel Cumulus 20

Egy futócipő a mindennapokra, vegyes használatra, azaz nem kimondottan egy célra tervezve. Aki márkafetisizmusban szenvedne, figyeljen: ezt a típust húsz éve gyártják, tehát nyilván megbízható szintet hoz, ha túlélt ennyi időt egy elég pörgős piacon, ráadásul a 20. évforduló alkalmából felfrissítették, könnyebb és kényelmesebb is lett.

Saucony Triumph ISO 5

Futócipő hosszú távra: a kiválóan lélegző jacquard felsőrész ISOFIT technológiával kombinálva erősen tartja a lábadat, mégis kényelmes. Akkor is jó, ha a bokamozgásod hibás, vagyis szupinációban szenvedsz – erről azonban mindenképpen tájékozódj alaposabban is vásárlás előtt.

 

New Balance 890v6

Az NB dizájnját nosztalgia, a szerkezetét innováció jellemzi, a különlegessége pedig az alsó rész, amely egyaránt kényelmes a középtalpnak és a külsőtalpnak, továbbá gyors, rugalmas, kényelmes érzetet biztosít ezeknek.

Hoka Elevon

A Hoka legjobban párnázott cipője, kétrétegű középtalpával vizuálisan is kiemelkedik a tömegből, és egyúttal új szintre emeli a kényelmet és a reszponzitivást. Elképesztő puhaságával minden futólépésnél hatékonyan csillapítja a becsapódást, de remekül segíti a talajról való ellépést is. Felső
része könnyű, jól szellőzik, nyelve párnázott, hogy minél kényelmesebben illeszkedhessen a lábfejedre. Remek választás, ha sokat futsz aszfalton, hiszen amellett, hogy védelmet biztosít a lábaidnak, segít, hogy minden lépésedet kényelmesen és lendületesen tehesd meg.

Hoka Bondi 6

A márka egyik alappillér modellje a Bondi a legnagyobb csillapítású, és talán a legtartósabb talpszerkezetű aszfaltos típus a Hoka One One futócipők között. A cipő teljes középtalpát EVA habanyag alkotja, hogy puhán és kényelmesen futhass, eközben támogatva a talajfogás és az ellépés közti átgördülést. A jól szellőző varrásmentes felsőrész teszi a modellt még komfortosabbá, bármilyen távon is kívánod bevetni. Sarokrésze extra kényelmet és stabilitást biztosít. A szélesebb lábfejű futók számára a modell szélesített (Wide) verzióban is elérhető.

Nike Zoom Pegasus 35

A neutrális cipők egyik királya, közönségkedvenc, amit még ápdételtek is nemrég.  A talp szerkezete tökéletes összhangban dolgozik a ferde sarokkal, a felső rész remekül szellőzik. Akadt, aki kicsit keskenynek találta a lábfejnél lévő részt, szóval fel kell próbálni használat előtt, de mindenképpen egy nagyon ígéretes jelölt.

Adidas Adizero Tempo 9

Kifejezetten maratonra készülsz, semmit sem akarsz a véletlenre bízni, és egy nagy márka megbízható célszerszámát birtokolnád? Megértjük, és mondjuk is: a háromcsíkosok ezen példánya egy valódi klasszikus versenycipő továbbfejlesztett változata – tartós, bírja az aszfaltot, és a nedves úton is stabil.

Mizuno Wave Inspire 14

Ha a jó lábtartás a fontos neked, akkor ez is ott van a szeren: egy nagyon stabil, mégis rendkívül könnyű cipő, amit kimondottan jó érzés viselni - és az értékeiből semmit sem von le, hogy a márka veszített picit a kult-státuszból az elmúlt években.

Altra Paradigm 4.0

Tökéletes cipő hosszútávfutáshoz, az előző modellek alaposan átgondolt felújítása. Tartósság és dinamika a kulcsszavak, a GuideRail rendszer segíti a fáradt, elgémberedett láb koordinálását, az előző verziókhoz képest pedig kényelmesebb, ruganyosabb és puhább.

Nike Terra Kiger 4

Terepfutáshoz még nem ajánlotttunk cipőt, de naná, hogy vannak, méghozzá olyan pengék, mint a Nike ZP, ami kiválóan tapad, gyorsan szárad, bírja az emelkedőket, lejtőket, és persze tartós, meg a lábadat is tartja.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában