Annyi szexuális témájú kutatást végeznek a világban, hogy szinte kapkodjuk a fejünket, de sebaj. Most itt egy újabb, ami a női orgazmusokat vette célkeresztbe.

Az orgazmusok erőssége, gyakorisága, és összességében a nők szexuális elégedettsége nagyban függ attól, milyen partnert választanak maguknak, ebben nincs nagy meglepetés, de végre jön valami konkrétum: a humoros és öntudatos férfiak jobban el tudják juttatni a párjukat a csúcsra.

George Gallup pszichológus és csapata arra voltak kíváncsiak, hogy a férfiak mely személyiségjegyeihez és tulajdonságaihoz köthető a nők szexuális elégedettsége. A University of Albany-n végzett kutatáshoz egyetemi hallgatókat kérdeztek ki arról, milyen is a partnerük, kitértek például arra, hogy milyen a személyisége, a testalkata, az anyagi háttere és hogy mennyire tartják őt jóképűnek a megkérdezett nők. A vonzerőt aztán a kísérletben részt vevők barátaitól is megkérdezték, hogy pontosabb, kevésbé elfogult képet kapjanak.

A vonzó partner (és akit az ismerősök is annak tartanak) az ágyban is jobban ki tudja elégíteni a párját, de a szexuális elégedettség a férfiak vállszélességével is összefüggésben áll a kutatás szerint.

A személyiségjegyek közül a motiváció, az intelligencia, az eltökéltség, a határozottság és a humorérzék a legmeghatározóbbak, ezek ugyanis azzal jártak együtt, hogy a nők többször kezdeményeztek szexuális együttlétet. A viccesnek ítélt férfiakkal ráadásul többször bújt ágyba a partnerük, és így orgazmusuk is gyakrabban volt.

Lehet, hogy meglepő, de úgy fest, az igazi alfahímek nem a sztereotípia szerinti „erős, határozott” férfiak, hanem azok, akik meg tudnak nevettetni egy nőt.

(Forrás: Házipatika.hu)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában