...de az egészségtudatos táplálkozás mintavárosa is lesz.

Különleges projekten dolgozik a Toyota a Fuji hegy lábánál: már elkezdte építeni a Woven City-t, a környezettudatos okosvárost, ahol a világ vezető tudósai dolgoznak az emberek életét jobbá tévő technológiákon. Fenntartható. Emissziómentes. Ezek szép célok, de a Woven City-ben figyelnek a személyre szabott, ízletes és egészséges táplálkozásra is.

A Toyota és az egészség- és környezettudatos japán élelmiszergyártó, a Nissin Foods megállapodása szerint az utóbbi cég személyre szabott, ízletes és egészséges „teljes tápértékű étkezést” biztosít Woven City lakosai számára, a legújabb molekuláris táplálkozástudományon alapuló élelmiszertechnológiával.

Ennek része lesz az adatok összekapcsolása is, hogy mindenki számára a saját szükségletei alapján, személyre szabva lehessen optimalizálni a „teljes tápértékű étkezést.

Woven City fontos a Toyotának, amely világelső autógyártóból a világ vezető mobilitási szolgáltatójává válna. Az okosváros felépítésével a Toyota áll elébe a kihívásnak, hogy kibővítse a „mobilitás” definícióját, ezzel még inkább emberközpontúvá téve azt: a
mobilitás szó nemcsak az A-ból B-be való eljutást jelenti, hanem „az emberek szívének
megmozgatását is”.

Okosváros, sok zölddel – Forrás: Toyota

Bevállalt egy kihívást a Nissin Foods is: a Több mint instant ételek szlogen jegyében az instant ételeken túlmutató étkezési kultúrát hozna létre.

Többek között a cég a teljes tápértékű étkezés világát kutatja, amelyben szabályozott kalóriákkal, sóval, cukorral és zsírral biztosítják az összes szükséges tápanyagot, miközben megőrzik az ételek megjelenését és ízét.

Bár a két iparág eltérő, a célok – a Több mint instant ételek, illetve A mobilitás távlatainak kiszélesítése – nagyon hasonlóak.

 

„Izgalmas partnerségre lépni a Nissin Foods-szal, Japán vezető élelmiszergyártó
vállalatával, amely folyamatos küldetésének tekinti egy új élelmiszerkultúra létrehozását, kezdve a világ első instant tésztájának kifejlesztésével – mondja James Kuffner, a Toyota digitális területekért felelős vezérigazgató-helyettese, a Woven Planet vezérigazgatója. – A Woven City-vel a Toyota a ’mobilitás’ jelentését és értékét kiterjesztő kísérletek elvégzésével biztosítana jólétet, valamint az emberek szívét megmozgató egészséges és
kielégítő étkezést.

Woven City élő laboratóriumában többet tanulhatunk majd arról, hogy az egyéni étrendek hogyan inspirálnak egészségesebb életmódra, és hogyan fokozzák az egyének boldogságát.

Az élelmiszer-pazarlás és a megfizethető, egészséges élelmiszerekhez való hozzáférés hiánya globális emberi jogi probléma. A Toyota és a Woven Planet úgy gondolja, hogy a Toyota gyártási rendszerének alapelvei, amelyeket a Toyota a gyártási műveletekhez szükséges alkatrészek és kellékek pontosan időben történő szállításának érdekében dolgozott ki és alkalmazott, potenciálisan javíthatják az élelmiszer-ellátási lánc működését is, valamint optimalizálhatják az ételek frissességet és csökkenthetik az élelmiszer-pazarlást. Mindez akkor lehetséges, ha az élelmiszer-előállítás és -szállítás körében alkalmazzák ezeket a módszereket.”

A Woven Planet

A Woven Planet a világ legbiztonságosabb mobilitását építi. A Toyota leányvállalata, a Woven Planet olyan új technológiákat, szoftvereket és üzleti modelleket hoz létre, valamint fektet be azokba, amelyek megváltoztatják életünket, munkánkat és mozgásunkat. Az önvezetésre, az intelligens városokra, a robotikára és egyebekre összpontosítva a Woven Planet a Toyota bizalmi örökségére épít, és biztonságos, csatlakoztatott, megbízható és fenntartható mobilitási megoldásokat kínál mindenki számára.

(Forrás: Toyota)

Ez is érdekelhet:

 

És ezt olvastad már?
Csontból készítettek konnektorokat, kapcsolókat és USB-portot
.