A túlgondolás már-már népbetegség. Mondom ezt úgy, hogy én is ebben a ligában focizom.

Hogy mi okozza ezt  borzasztó zavaró jelenséget? Úgy gondolom, sokkal inkább a határtalan lehetőség - a milliónyi ajánlat, termék, program, amelyek közül választani kell - , mint valamiféle belső szorongás, bizonytalanság, vagy határozatlanság. Épp ezért lett korunk vívmánya, ami olykor tényleg az őrületbe tud kergetni - gondolom téged is.

De nyugi, nem reménytelen a helyzet, sőt, van, amiben mi, túlagyalók egy kicsit talán erősebbek is vagyunk, mint határozott barátaink.

Szóval, ha nap mint nap gyakorlod ezt a művészetet, félő, hogy csúnyán magadra fogsz ismerni ebből a cikkből:

1 . Magasak az elvárásaink

A túlagyalás igenis magasabb elvárásokat szül. Magunkkal és másokkal szemben is. Keményen vagyunk magukhoz, mindig a legjobbat szeretnénk kihozni az adott szituációból, és kb. ugyanezt várjuk el másoktól is.

2 . Az üzleti társalgás az erősségünk

Minden, amit valaha is megpróbáltunk, már százszor át is gondoltunk, és megtaláltuk a legjobb módszert. Ez azt jelenti, hogy minden lehetséges kérdésre is felkészültünk egy-egy témával kapcsolatban. A legerősebbek abban vagyunk, ha négyszemközt tudunk valakivel egy adott témáról beszélgetni.

3 . Türelmesek vagyunk

Néha idegesítően azok. Ez azért is alakult így, mert minden lehetőséget analizálunk, mielőtt elköteleznénk magunkat a döntésünk mellett. Egyúttal az is igaz ránk, sokkal kevésbé valószínű, hogy gyors és irracionális döntéseket hozunk.

4 . Imádjuk a multi-taskingot

A csapongó gondolatok néha megakadályoznak benne, hogy betartsuk a határidőket, vagy teljesen precíz munkát végezzünk, de nem ritka, hogy inkább átvállaljuk négy ember munkáját is, csak hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a az a lehető legjobban lett elvégezve.

5 . Szenvedélyesek és újítók vagyunk

Bár a kommunikációnkon ez nem mindig látszik. Nyitottak vagyunk, szeretünk kipróbálni új dolgokat, megkóstolni új ételeket, keressük a változatosságot. Szeretjük a változást, amely kreativitást és innovációt igényel.

6 . Tudatosak vagyunk és szociálisan érzékenyek

Követjük az etikettet, megértjük az alapvető szabályokat és a társadalmi szerepvállalás fontosságát. Igazából túlságosan is félünk helytelenül cselekedni.

7 . Rengeteg információt képes kezelni az agyunk

Nincs mese, a cikázó gondolatok megedzik az agyat, és általában képesek vagyunk több információt kezelni, mint mások.

8 . Ritkán bánunk meg bármit

Mindent átgondolunk és mindent beleadunk, úgyhogy ritka, hogy később azt érezzük, lehetett volna többet vagy jobban csinálni. Folyamatosan szívjuk magunkba az újabb ismereteket, hogy a jövőben új szituációkban is jó döntéseket hozzunk.

És ezt olvastad már?
A divatot és a fánkot is szereti ez a szupervonzó lány