Bár a név valami diákos hangulatot ígér, szerencsére ennek nyoma sincs az Eiffel téren (a Nyugati tőszomszédságában), az egyik mobilszolgáltató által létrehozott szórakozóhelyen, ahol mintegy mellékesen, Budapest talán legjobb ár-érték arányú ebédmenüjét kínálják

A vendégkör fiatalon tartásáról a 26 év alattiaknak nyújtott kedvezmény igyekszik gondoskodni, (innen az Under 26 név is), de a közönség alapján is egyértelmű, hogy nem csak nekik vonzó a kínálat. Bernát Dániel, a fiatal séf, aki talán még teljesíti az életkori limitet is, hetente változó menüt állít össze teljesen eklektikus stílusban a magyaros fogásoktól a mediterrán konyhán át a távol-keleti ételekig. Egy dolog azonban közös: a fiatalos, modern látásmód, amivel akár a klasszikusokhoz is közelít. Van itt előételként például kecskesajt terrine hagymalekvárral és salátával, főételként roséra sütött kacsamell ropogós tésztába töltött gombaraguval, és desszertként krémes, a francia fajtából, azaz mille-feuille könnyű tésztával és valódi vaníliás krémmel. A sajtkrém egyszerű, de kellemes, jól kiegészíti az édes kísérő és a savanykás, friss saláta. A kacsamell majdnem tökéletes, egyedül a bőre lehetne ropogósabb, a hozzá adott köret mennyiségében és minőségében is bőven teljesíti az elvárásokat. Egyedül a krémes marad kicsit alatta a reményeknek, a franciák – vagy akár Litauszki Zsolt – fantasztikus krémesétől alaposan elmarad az élmény, de így is korrekt munka, semmi szégyellnivaló nincs rajta.

És további látogatások során is beigazolódott, hogy Bernát alapvetően nagyon érti a dolgát és kreatív séf, becsúszik ugyan egy-egy átlagos vagy gyengébb fogás nagy ritkán, például egy túl édesre hangolt thai tésztaétel formájában, de így is nagyon bőven a hasonló árú menük felett van minőségben és változatosságban is, időnként egészen kiváló fogásokkal az U26.

Kávéban is korrekt a színvonal, italként pedig érdemes megkóstolni a progresszív árazású limonádékat.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában