Mutatjuk a Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások látványterveit.

Már májusban átadják az utasoknak a hármas metró 3K állomását, azaz a Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák triót. Megéri megnézni a látványterveket.

A három állomáson március végén füstpróbát tartottak, kissé szakszerűbben elvégezték „a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelési és hatósági ellenőrzését”. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése volt.

Budapest leghosszabb, kék metróvonalának belvárosi szakaszát ötven éve kezdték építeni, mivel ez az első rekonstrukciója, itt minden az eredeti állapotokat tükrözte – írja az m3feujitas. Rendkívül összetett feladat a teljes körű műszaki és építészeti felújítás a föld alatt, ahol a terek, a szerkezetek korlátozottan alakíthatók, miközben meg kell felelni olyan 21. századi elvárásoknak, mint az akadálymentesítés.

Hogyan sikerült a funkcionalitás és esztétikum közötti egyensúlyt megtalálni? Mennyire befolyásolta az új utasterek arculatát a múlt? Milyen módon jelenik meg a környezettudatosság a metrófelújításban? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat, Csapó Balázs és Germán Tibor építészek pedig beavattak a tervezés folyamatába és meséltek arról milyen utasterekkel találkozhatunk a metrófelújítás után.

A középső szakasz felújításának építészeti koncepciójáról egy rövid videó is készült:

(Forrás: m3felujitas, Fotók: Katona-Kovács Bence / M3felujitas.hu)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Reneszánsz nő a nap csaja

Tévhitek a péniszedről

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés