A nyakkendő tulajdonképpen egy, a nyak köré kötött hosszúkás anyagdarab (többnyire szövet), aminek semmi funckiója nincs, kizárólag dekoratív célt szolgál. Az ókori római hadseregben az egyenruha része volt valamiféle hasonló, nyakba kötött szövet - feltehetőleg innen származik. A tizenhetedik században lett az öltözék kiegészítője. Mintázata és szélessége függ a divattól, hossza körülbelül százharminc centiméter.

Manapság a fitted, tehát testhezálló sziluetthez passzolóan a keskeny nyakkendők élik reneszánszukat, kiváló példa erre az FC Barcelona leköszönő edzője, Josep Guardiola. Az örök jolly jokerrel, a fehér inggel szinte mindenféle minta és szín ütős kombinációt eredményez, a selyem és vászon nyakkendőkön kívül tehetsz egy próbát a gyapjúval vagy valamilyen kötött anyaggal is. Nézzük tehát eheti válogatásunkat!

Zara Spotted Tie 7.595 Ft

Reserved Tie

Gant Cotton Check Tie

Rag & Bone Skinny Stripes Silk Tie $125

The Hill-Side Cotton/Linen Tie $82

ASOS Reversible Gingham Tie £8

Topman Green 6cm Blade Tie £8

Banana Republic Fruit Stripe Silk Tie £29.50

Harrods Own Knitted Tie £69.95

Ralph Lauren Silk Knit Stripe Tie £80

Említettük, hogy manapság már nem csak öltönyhöz lehet nyakkendőt venni, de most nézzünk rá egy konkrét példát, hogy mire is gondoltunk. A farmerdzseki és a sárga pöttyös nyakkendő remek kontrasztot képez ebben az összeállításban.

 

Végül, de nem utolsósorban nézzünk egy videót, amelyen a Windsor csomó kötését mutatják meg. Ha pedig a többi kötés is érdekel, akkor ajánljuk ezt az oldalt, ahol grafikákkal mutatják be a különböző kötésfajtákat.
Ha megvagy vele, akkor erre találod heti egyszer jelentkező körképeinket!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában