A Seamaster legújabb kiadásával az Amerika Kupára készülő címvédő új-zélandi csapat előtt tiszteleg az Omega.

Jövő augusztustól októberig rendezik a 37. vitorlázó Amerika Kupát, ami előtt az Omega egy speciális órát készített a címvédő Emirates Team New Zealand számára. A Seamaster Planet Ocean Deep Black ETNZ kiadás az egyik előversenyen, a vilanovai regattán mutatkozott be.

Az órát az ETNZ logója ihlette: a 45,5 mm-es Seamaster Planet Ocean külsején a legmélyebb fekete képez kontrasztot az új-zélandi csapat türkizkék logójával.

A fekete kerámia tokot egy egyirányú, csiszolt fekete kerámiából készült lünetta egészíti ki, fehér zománcozott búvárskálával, és egy háromszögbe foglalt ponttal 12 óránál – ez utóbbi zöld fényt sugároz a sötétben.

A matt kerámia számlapot 3 óránál a verseny előtti protokollra utaló visszaszámlálóval, valamint a zászlós start jelzéssel egészítették ki.

Több helyen is megjelennek a címvédő csapatra való utalások, a leglátványosabban a Naiad lock tok hátlapján, ahol egy ETNZ logó látható türkizkék páfrányfenyővel és fehér betűkkel. Az óra belsejében az Omega Master Chronometer Calibre 9900 ketyeg.

Egy-egy fekete és türkizkék gumiszíj kapható az órához, türkizkék varrással és fekete kerámiakapoccsal. Háromféleképpen változtatható a megjelenés: egy további gumiszíjjal, valamint két NATO szíjjal, mindhárom egymást kiegészítő színben.

Különös módon ezúttal azért aggódott a gyártó, hogy a szárazföldön is biztonságban maradjon az óra, ezért egy dizájnos dobozt készített a tároláshoz.

A világ leghíresebb, 174 éves múltra visszatekintő vitorlásversenyén jövőre negyedszer lesz hivatalos időmérő az Omega 2000, 2003 és 2021 után.

(Forrás: Omega)

Ez is érdekelhet:

Egy év múlva kezdődik a párizsi olimpia, de óra máris van hozzá

Jövőre ismét olimpia, még nem tudjuk, kik lesznek a bajnokok, de azt igen, hogy ki méri majd az időket – és ebben neked is részed lehet.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában