Az új tető kívül-belül változásokat hozott, odabent pedig rá sem lehet ismerni az alaposan átalakított családi nyaralóra.

Philadelphia külvárosában kapott új tulajdonost ez az ötvenes években épült ranch. Nemcsak kívülről volt kicsit lelakott már, de az elrendezése felett is eljárt az idő: a szobák el voltak zárva egymástól, és a belmagasság a két és fél métert sem érte el, amitől a 320 négyzetméteres nyaraló egy-egy tere inkább nyomasztóan hatott.

A régi nappali

Ravenhill lett a projekt neve, amelynek keretében modernizálták és átalakították az épületet. Egy új, cédrusfa nyeregtető kialakításával megnövelték a nappali belmagasságát, azaz kívül-belül megváltozott az épület.

Miután a meglévő külső kőfalakat megtartották, most azok tökéletesen ellenpontozzák a faburkolatokat. Lecserélték a régi nyílászárókat, új, alumínium burkolatú fekete ablakokat és díszléceket építettek be, amitől sokkal karakteresebbé vált a főhomlokzat.

 

A hosszú, alacsony nappali világos, tágas, kellemes, boltíves térré alakult át, amit a külső cédrusburkolat tesz markánssá, pontosabban ahogy az megjelenik a beltér mennyezetén is, majd lefut a nappali és a konyha/étkező közti falon.

A nappali most

A korábban szeparált konyha, étkező és nappali rész most átjárható, az említett faburkolat mellett egyedi acélpolcok választják el e teret. A konyhában egyedi diófa bútorok és fehér alapszekrények játszanak össze, míg a nappaliban a hagyományosan vakolt kandalló oldja a faborítás intenzív jelenlétét.

A konyha régen és most:

Még a vendégfürdőben is ügyeltek a részletekre: ott is megjelenik a diófa, amihez halszálka falicsempét és mélyített rajzú padlócsempét választottak.

(Forrás: Robert Jamieson, fotók: Sam Orberter)

Ez is érdekelhet:

Lepukkant panelből igazi dizájnotthont varázsolt a magyar építész

Még az anyja se ismerne rá erre a panelkéróra.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában