A tizenharmadik kerület körúthoz közeli részének kúlfaktora megkérdőjelezhetetlen, ez ugye a napnál is világosabb. Cikksorozatunk szempontjából viszont az a jelentős kérdés, hogy amikor a legmagasabban jár ez a nap, van-e elégséges választék étkezési tetthelyekből? A környék huszonéves lakosainak körében végzett, nem reprezentatív felmérésünk szerint a helyzet nem rózsás, de lassan javuló tendenciát mutat. Ám ceruzagatyás hipszter még a lábát sem tette be ide tejeskávé után kutatva, amikor a Pozsonyi útról elnevezett vendéglő, ott, ahol a 75-ös troli megáll, már stabilan tartotta magát, csípőre tett kézzel. És ez ma is elmondható róla.
Ütőkártyája, röviden: szerény belső, barátságos kiszolgálás, nagymama zamatai. Bővebben: az ablaktáblákon kívül a hívogató virágfamíliák, azokon belül pedig a kockás abroszokkal megterített puritán fabútorok, illetve az asztaltársaságok elválasztására szolgáló - a Player arculati elemei között is feltűnő - kandikálós rácsminta ugyanúgy egyetlen irányba hat: afelé, hogy a cicomátlanság közepette az ember akaratlanul is jobban ráhangolódjon a másikra. Gondoltuk, ilyen empátiaerősítő közegben az étel is meg kell, hogy érje a pénzét.

950 forintért tojásos-virslis lecsóra pályáztunk, aminek kóstolásakor pont az a hagyományos ízvilág bomlott ki a szánkban, amit sztenderdként, amolyan lexikonba valónak képzelünk el, se nem rossz, se nem jó. Felszisszenésre hajlamosító stilisztikai hibaként észleltük azonban, hogy az egyes összetevőket a kelleténél nagyobbra szeletelték, a virslit pedig sikerült szétmállósra főzniük. De legalább a felszolgálás széles mosolyok kíséretében zajlott.

Ha már magyarosság, akkor annak egyik kritikus fokmérőjét, brassói aprópecsenyét is rendeltünk. Jó állagú, bár nem különösebben érdekes krumpli, valamint szintén nem örökemlék-kategóriás, de legalább okés, mócsingmentes, szimpatikus hús várt a tányéron. 1600 forintot mondjuk kissé sokalltunk érte (uborkasaláta mellé: 420 forint), a méretbe viszont sehonnan sem tudunk belekötni: nagy étvágyúak kis paradicsoma lehet a Kispozsonyi, és amerikai nagybácsit is okvetlenül ide cipeljünk, mintsem az ötödik kerület valamelyik bukszanyitogató poklába.

Értékelés 5 pontból

Kiszolgálás: 5
Ár-érték: 3,7

Vannak egyéb remek helyek is, amiket teszteltünk: disznótoros és vietnami gyöngyszemek, kurd gyrosos, artisztikus környezetben működő kávézó, és mexikói tacqeria csak itt, csak most, csak nektek!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában