Jönnek a papírpoharak.

Kivonja a magyar piacról az egyszer használatos műanyagpoharait a Coca-Cola HBC Magyarország. A jellemzően kávé- és egyéb melegital-automatákban használt poharakat teljesen újrahasznosítható papírpohárra cserélik le a vállalat országszerte mintegy ezer melegital automatájában.

Ilyen automaták főként munkahelyi környezetben, oktatási intézményekben, nagyáruházak előtereiben, közlekedési csomópontokban és egészségügyi intézményekben vannak, ezekben a tervek szerint 2022 első félévére kizárólag száz százalékban újrahasznosítható papírból készült pohárban adják majd az italokat a fogyasztóknak.

Az évente milliós nagyságrendben felhasznált poharak kiváltásával 25-30 tonnával kevesebb műanyagot használnak fel.

Az ígéret szerint a pohárcsere látványos és figyelemfelkeltő lesz, miután a Coca-Cola HBC Magyarország Az én kávém, a mi bolygónk elnevezéssel grafikai pályázatot hirdetett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatóinak.

A cél, hogy az új papírpohár olyan külsőt kapjon, amely támogatja a fogyasztói tudatosságot, felhívja a figyelmet a hulladék körforgásban tartásának fontosságára, így ösztönözi a papírpohár újrahasznosítását.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Coca-Cola HBC Magyarország, MTI. A kép illusztráció.)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Eddig nem ismertük ezt a portugál színésznőt, de most rendeznénk egy filmet, vele a főszerepben

További cikkeink a témában