Szexi csajszi pödörgeti a pasija szakállát a Deákon. Nem tudja, hogy amit most csinál, az felér azzal, mintha tenyérrel venne mintát egy közterületi WC ülőkéjéről. Ez a kegyetlen igazság. A főállású hipszterek most szívhatják a fogukat.

Tuti, hogy van legalább egy olyan ismerősöd, aki csak divatból hagyta burjánzani a szőrt az arcán és még csak nem is áll jól neki. Ezzel az infóval most olyan fegyvert adunk a kezedbe, amivel talán észhez tudod téríteni az illetőt. Egy amerikai mikrobiológus, bizonyos John Golobic az Action 7 News megbízásából átturkálta egy csapatnyi szakállas ipse arcszőrzetét, majd az így nyert mintát laborvizsgálatoknak vetette alá. Amit talált, az egészen biztosan fájdalmas fintorba rántja a hipsztertársadalom igen nagy részének arcát.

Az van, hogy a szakállban hemzsegnek a baktériumok, mégpedig egy rakás olyan, ami elsősorban az emberi ürülékben szokott hepajkodni. Egyes mintákban még mikroszkópikus fekália-maradványokat is sikerült találnia a jó Golobicnak, ami már tényleg mindennek a teteje. Így már nem is tűnik akkora férfiideálnak ez a brutális skót rögbijátékos, ugye?

Geoff Cross epikus szakálla nem csak az állát rejti

De hogy a brandba kerül a kula az orrod alá? Golobic ezt is elárulta; te magad teszed oda. Mindig van valaki, aki trónolás után nem mos kezet és úgy száll föl a metróra, te pedig valószínűleg naponta többször is egy ilyen embertársad után fogod meg a kapaszkodót. Egy ilyen kontakt után elég, ha végigsimítod a szakálladat és máris ott van egy egész klubdélutánnyi rakoncátlan kis baci, akik egyenesen a kétes higiéniás szokásokkal megvert utastársad valagából érkeznek a szőrszálaid közé. Guszta, mi?

Most attól nyugodtabb leszel, ha eláruljuk, hogy ezeknek a baktériumoknak a nagy része ugyanúgy megtalálható a mobiltelefonodon, a ruházatodon vagy a konyhai mosogatószivacson? Kényelmetlen gondolat, de nem annyira, mint az, hogy a kis rohadékok milliméterekre az állad alatt rendeznek non-stop fesztiválszezont.

Mi a megoldás? Golobic szerint a rendszeres kézfertőtlenítés, a szakáll napi rendszerű átmosása és egy még ezeknél is egyértelműbb dolog: ne babráld az arcod szaros kézzel!

Egy dolog még segíthet, de ezt már csak csendben merjük megjegyezni. Borotvának hívják.

És ezt olvastad már?
A Xiaomi robotporszívóját bátran nevezhetjük a háztartások gyöngyszemének