Egyre több kínai fiatal vérzik el az alkalmassági teszteken, így nincs megfelelő utánpótlás a seregben. Az okok között szerepel az elhízás és a túl gyakori önkielégítés is.

Mivel rengeteg jelentkezőt utasítottak el mostanában, a fejesek elkezdtek azon aggódni, hogy milyen rossz fizikai állapotban van a népesség nagy hányada. Feltételezéseik szerint az egészségtelen étkezések és a túl gyakori maszturbáció miatt kialakult herevisszértágulat állhat annak a hátterében, hogy ilyen sokan buknak meg a fitneszteszteken. A hatóságok mindemellett arra is gyanakodnak, hogy az okostelefonok és a túl magas ásványi anyag-tartalmú vizek is felelősek lehetnek.

A jelentések alapján az egyik kínai városban a potenciális újoncok 57 százaléka megbukott a teszteken, minden ötödik túlsúlyos volt, míg 8 százalékuknál mutatták ki a herevisszértágulatot.

Ez nyilván összefüggésbe hozható a folyamatos számítógép előtti ücsörgéssel, a túlzásba vitt önkielégítéssel és a kevés mozgással

- írják az egyik beszámolóban. Erre erősít rá az a tény is, hogy a jelöltek majdnem fele vérzett el a szemvizsgálaton. A folyamatos okostelefonozás és gépezés tehát a szemeket, míg az egészségtelen kaják a májat és az epehólyagot rongálják, így pedig nehéz megfelelő újoncokat találni.

(via)

És ezt olvastad már?
Vízre szállni a nyári hőségben felér egy valódi terápiával