Fast food lasagna, hamburger szusi, és egy olyan palacsinta, ami a padlóra küld – pár ínyencfalat az Epic Meal Time őrült séfjeinek menüjéről.

Ha tömören akarunk fogalmazni, akkor az Epic Meal Time nem más, mint a Jackass egy konyhában. Pár megvadult troglodita újrafogalmaz olyan klasszikusokat, mint a lasagne, a taco vagy éppen a szusi. „Valóra váltjuk az álmainkat, és megesszük őket!”, hangzik szlogenjük. „Egy olyan korban, amikor mindenki egészségesen akar táplálkozni, mi a lázadás útjára léptünk”, hirdeti egy másik jelmondat. Háromtól hat percig terjedő kisfilmjeik a gasztronómia punk koncertjei, rövid, ütős menetek, amelyek fejbe verik a nézőt, főleg akkor, ha pozitív érzelmeket táplál a konyhaművészet iránt. Vegetáriánusok számára szintén sokkoló látvány lehet, ahogyan a kanadai fiatalemberek több kilós hús-szörnyeket építenek, majd felzabálják őket.

Nézzünk pár példát! Fast Food Lasagna: az emeletes kaja negyvenöt hamburgerből, több kiló baconből, másfél kiló sajtból, és whiskey szószból készült. A végeredmény egy hat kilós borzalom benne több mint 70.000 kalória. (Összehasonlításképpen: egy darab almában 30 kalória van.)

Tequila Taco: Ami másnál a só meg a bors, az a kanadai srácoknál a bacon. A taconál minden alapanyag tequilában úszik, a nacho torilla helyett pirított baconból készül, és így tovább. Ezt a videót a csajok miatt is érdemes megnézni!

Ami napjainkra komoly biznisszé nőtte ki magát, néhány éve egy poénnal indult. 2010 elején Harley Morenstein a haverok kedvéért összedobott egy hat Wendy’s burgerből álló tornyot, és megette. A videót kitették a youtube-ra, és rövid idő alatt több ezer találatot értek el. Ahogy mondani szokás: a többi már történelem. Az első showjuk 2010. októberében került ki a youtube-ra „A világ legrosszabb pizzája” címmel. (Pizza pattogatott kukoricával, csirkeszárnnyal, taco-val, hamburgerrel.) A Morenstein-Sterling Toth producer páros azóta hasít a pólóeladásokkal, és nem rejtik véka alá, hogy álmaikban sem hitték volna, hogy ebből meg fognak élni. Eddig a youtube-on jelentkeztek heti egy videóval, azonban a közelmúltban leszerződtek egy ügynökséghez, és egy tévéshow pilotot is összedobtak.

Az Epic Meal Time-ot belengi a főiskolai kollégiumok szellemisége: durva poénok, eszement ökörségek, és dögös csajok (akikre a fiúk rendszeresen „ribancokként” utalnak. A hip hop kultúra üdvözletét küldi.)

Készítettek egy olyan pizzát, amiben a tésztalapot hússal helyettesítették. A Fast Food fasírtjuk nem más, mint egy focilabda méretű húsgolyó benne tizenöt Big Mac-kel. Reggelire készített palacsintájuk több liter whiskey felhasználásával született meg. 2011. márciusában Jay Leno showjában is szerepeltek, és népszerűségüket jól mutatja, hogy a sokat emlegetett videó-megosztó tele van a stílusukra hajazó utánzatokkal. A fenti videóban egy csapat medencében lubickoló csajnak prezentálnak egy sajátos kolbász fesztivált. Érdemes végignézni, különösen a klip vége foglalja össze tökéletesen az Epic Meal Time életérzést. Nem ígérjük meg, hogy elkészítjük valamelyik receptjüket, de az biztos, hogy szemmel tartjuk a fiúkat!

És ezt olvastad már?
Otthont, irodát és szaunát rejt ez a három lett faház