Ha megfogadtad, hogy idén egy napozóágyon vészeled át a tavasz és ősz közti időszakot, ne lepődj meg, ha az arcbőröd tiltakozni fog. Azon viszont igen, hogy milyen egyszerűen károsíthatod naponta – és tegyél is ellene, akár városi kaméleon vagy, akár favágó.

Ha végiggondoljuk, hányféle hatásnak van kitéve egy férfi arcbőre… Ha épp szép az élet, akkor

rúzsfoltok, érintések, simogatások.

Ha nehéz pillanatokat élünk, akkor

vörösödés, verejtékezés, rosszabb esetben karmolás vagy tenyérlenyomat.

És akkor még csak a párkapcsolatokról ejtettünk szót. Pedig az arcbőrünk a búvároktól a bankrablókig terjedő ritka kivételeket leszámítva mindig szem előtt van, akár randira készülünk, akár megbeszélésre, az arcbőrünk látszani fog.

Ezért is gondolhatta a Braun, érdemes jobban megismerni férfiak szokásait és gondolatait az arcbőrükkel kapcsolatban. Ez elég érdektelenül hangzik – ki akarna bőr és szőr témában szerzett adatokból készült számsorokat és grafikonokat nézegetni? Senki, ezért a 7074, 18–34 év közötti, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Oroszországban, Japánban, Olaszországban, Németországban és Kínában élő férfiak válaszaiból inkább összeállítottak hét tipikus csoportot, nem bőr és szőr mentén, hanem bőrtípus és életstílus szerint.

Mindig frissek

Akiknek az egészséges életmód egyet jelent a mindig friss és üde a kinézettel, akár reggeli kávé vagy kocogás nélkül is.

Utazók

Gyakori utazások, ebből következő alváshiány, illő/kötelező esti iszogatások, ami meglátszik a bőrükön.

Városi kaméleonok

Az egész világot bejárják, vagy legalább a felét, a bőrük mindenféle káros hatással találkozik.

Mindig készen állók

Ők távoznak utolsók közt a bulikról, mivel bulikra pedig gyakran járnak, tudják, hogy nem csak szervezetüknek, de a bőrüknek is szüksége van a hidratálásra.

Favágók

Szépen mondva a borotválkozás egyértelműen nem az első helyen áll náluk. A gyakori kinti munkavégzés hatásai meglátszanak a bőrükön.

Stílusosak

Trendik, követik a divatot, a menő helyekre járnak, ez azonban kevés a bőrgondok elkerülésére, néha bajlódnak velük.

Sportosak

Sokat sportolnak, ami jó, ezért sokat izzadnak, ami evidens, csak ettől érzékennyé válhat a bőrük.

A permanens frissektől az állandóan mozgókig a leggyakoribb bőrbaj a foltosodás, a kiszáradás és a bőrpír.

Az okok között a megkérdezettek mintegy fele nevezte meg a zsíros ételeket, ami tényleg nem jó például a koleszterinszintnek, de a bőrnek speciel tökmindegy. Van egy sokkal közönségesebb hatás, ami alapvetően meghatározza az arcbőrünk egészségét:

a borotválkozás.

Tisztában vagy vele, hogy ez azt jelenti, hogy pengékkel vágod le az arcszőrzeted, de belegondoltál már, hogy mit jelent az arcbőrödnek, hogy pengékkel piszkálod akár naponta? Hát nem a nyugalmat, hidd el. Ezért alapvető fontosságú a jó borotva, ami nem csak több tízezer forintos kategóriában érhető el.

A Braun Series 3 borotvái a márka legolcsóbbjai közé tartoznak, de az említett felmérésnél sokkal több tudomány van bennük. Zuhany alatt, habbal vagy zselével is használhatók, három önállóan mozgó vágóegység követi az arckontúrt, és akár a háromnapos, nehezen kezelhető borostával is elbánnak.

Cserélhető szakállvágó fejekkel és precíziós móddal a hosszabb és nehezebben elérhető szőrszálakat is minimális irritációval távolítja el a Braun Series 3-Shave&Style, igazán finom darab.

Maximális védelmet nyújt a bőrnek a Braun Series 3-ProSkin, amely három önállóan mozgó vágóegységével, két SensoFoil szitájával, extra nagy precíziós vágójával teszi sima üggyé a borotválkozást.

Ha a borotválkozás neked a hűsítésről is szól, akkor a Braun Series 3-CoolTecet keresd. Ez bármilyen borotvazselé és arcvíz nélkül lehűti a bőrt, klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy jelentősen csökkenti a bőrpírt és az égető érzést, miközben tökéletesen teljesít a szőrrel szemben is.

Most már nemcsak tudod, melyik csoportba tartozol, de ajánlottunk négy borotvát is. Szóval tényleg csak rajtad múlik, hogy egészséges, sima arcbőröd legyen, és csak akkor piruljon el, ha ahhoz egy mosoly is társul az arcodon.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kiszámolták, hogy eddig mekkora kárt okozott a Földnek az orosz-ukrán háború

Félreértik egymást a pályakezdők és a munkáltatók, a fiataloknak nem a pénz a legfontosabb

Jön a hőség, Alina már hozzávetkőzött

További cikkeink a témában