A Déli-sark nem az a kimondott turistaparadicsom, hiszen annak ellenére, hogy nyáron a Nap néha hetekig nem süllyed a horizont alá, a hőmérséklet ilyenkor is elérheti a -40 fokot. Ha ide tervezed a nyaralást, a bundabugyi mellé nem árt egy jégtörőhajót is csomagolnod a bőröndbe, meg persze kamerát, ahogy tették annak az expedíciónak a résztvevői is, akik a két hónapos utazást egy lenyűgöző, öt perces time lapse videóba sűrítették.

A harmincfős amerikai kutatócsoport persze nem nyaralni indult az Antarktiszra, céljuk a Ross-tenger elérése volt, ott található ugyanis a Föld utolsó, teljesen érintetlen tengeri élővilága. A Nathaniel B. Palmer jégtörőhajóra szerelt kamerának hála öt percbe sűrítve mi is végigkövethetjük a végtelen jégmezőkön keresztül vezető varázslatos utat, ami a valóságban ugyan két hónapig tartott, mégis csak egyszer sötétedett be teljesen.

A fagyoskodás után örömmel küldünk el egy kicsit melegebb éghajlatra, mert a két percbe sűrített Dél-Amerikától egészen biztosan le fog esni az állad.

(Fotó: Cassandrabrooks.com)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon