Sőt, pontosítsunk: régi videojátékok ihlették ezt a ramen shopot Okinawa szigetén.

Nemrég adták át Japánban a Kaishin No Ichigeki nevű ramen shopot, amelybe belépve mintha egy old school videojátékba csöppentél volna. A 76,6 m²-es étterem nevét a megrendelő választotta, és egy klasszikus szerepjátékra utal, ami biztosan sokakban nosztalgiát ébreszt. Elsőre talán egyszerű megoldásnak tűnik a pixeles játékok korszakát szürkén fugázott fehér, négyzet alakú csempékkel megidézni, de a 07BEACH belsőépítészei és Joe Chikamori vezető tervező nagyon figyelt a részletekre, így minél tovább barátkozunk a hellyel, annál inkább elmennénk oda ramenezni egyet.

A mennyezetet és a falakat hullámos, tésztaszerű minták borítják, szándékosan nem jobb „felbontásban”, hogy absztrakt legyen, kevésbé legyen felismerhető, ezzel kíváncsivá tegye a vendégeket.

A fűszereket eleinte az ügyfél el akarta rejteni, de az építészeknek jobb ötlete támadt: kiemelték azokat, mintha egy videojátékban elérhető bónuszok lennének. „Meglepő módon a fűszerek sokkal szebbé tették a belső teret” – mondja Chikamori.

Bekerült még egy, a játékkastélyokat megidéző ülősarok is, szintén darabos elválasztó fallal, míg a tömény pixelmámort a székek kerek talpai ellenpontozzák. Ez sokkal barátságosabbá teszi a csupa egyenesből és négyzetrácsból álló belső teret, akkor is, ha a látogatóban nem tudatosul.

(Forrás: Designboom, Fotók: Facebook/07Beach)

Pixelek még:

És ezt olvastad már?
Hazai pálya számodra a vaktérkép? Bizonyítsd be!