Azért akad még jó hír ebben a borús, kaotikus időszakban: a legenda újraéled – visszatér a magyar vendéglátás színterére a Gundel.

Szerda reggel visszatért az eredeti küldetésével a Gundel étterem, mától ismét mindenkié.

Másfél év szünetet tartott Magyarország egyetlen hungarikum étterme, de most megújult belső kialakítással, azonban az eredeti recepteket és a legendás vendégszeretet megtartva újra kinyitott.

Ráadásul nemcsak a belső frissült, hanem a szolgáltatás is, a Gundel ugyanis mostantól kávéház és étterem egyben. Vagyis már reggel 9 órától be lehet ülni egy kávéra vagy egy klasszikus reggelire, ám emellett a karzaton megtalálható az éttermi kínálat vacsoraidőben, klasszikus szervizzel, a híres Gundel kínálattal, Zsolnay porcelánon és ezüst evőeszközökkel, főúri terítéssel szervírozva.

A Gundel étlapjának gerincét már 80 éve megírták, ezekre épül a kínálat, amelynek központi eleme a Nemzeti11, vagyis a tizenegy ikonikus Gundel fogás: Tokaji libamájjal, Gulyásleves, Palócleves, Újházy tyúkhúsleves, Paprikás csirke, Feszty szendvics, Mangalica Bakonyi módra, Fogas Kárpáti, Somlói galuska, Gundel palacsinta, Rákóczi túrós.
Gundel palacsinta
Paprikás csirke

Ahogy Gundel Károly is a legképzettebb szakemberek választotta, olyanokat, akik nem kívántak túlnőni a Gundel hírnevén, úgy az új üzemeltető, az Eventrend Group is arra törekszik, hogy a Gundel séfje méltó módon tudja képviselni a Gundel örökséget. Ezért esett a választás Moldován Viktorra, aki a klasszikus magyar konyha nagy rajongója, egy nagy tudású fiatal séf, aki Japánban 14 évig vitt magyaros konyhát és közben elsajátította a nagyon következetes és precíz japán munkakultúrát, munkaszervezést.

Moldován Viktor munkáját Wolf András, mint az Eventrend Group egyik corporate séfje segíti, valójában ketten vezetik a konyhai csapatot. Az ő munkájukat támogatja Kovács János chef és Dudok Györgyné pastry chef.

Mangalica bakonyi módra

Az árakban is visszatértek az eredeti koncepcióhoz:

Gundel Károly anno úgy fogalmazott, hogy „nem vagyunk olcsójánosok”, a vendéglő valóban kicsit drágább volt, mint a hétköznapi éttermek, de olcsóbb, mint a szállodai társai.

A jelenben ugyanez az irányadó:

  • a kávéházban reggeli ételek már 2000 Ft-tól,
  • főételek 4000 Ft-tól,
  • nagy klasszikus Gundel desszertek 2000 Ft-tól érhetők el.

Az éttermi részben vacsoraidőben az étlapról szabadon válogatva, de csak 3 vagy 4 fogásos menüket lehet rendelni, a 3 fogás 12 300 Ft, a 4 fogás 14 400 forintba kerül, amelyhez Zsolnay porcelán, ezüst evőeszköz, damaszt terítés dukál.

A Gundelnél a cél az, hogy ne csak egy kiváltságos kör számára legyen elérhető.

Az üzemeltető felelősségének érzi megőrizni, csiszolni és megtartani nemzeti büszkeségként a Gundelt, és úgy ápolni az örökséget, hogy közben a vendégek modern elvárásai is megkapják a megfelelő tiszteletet.

Leplezd le a magyar konyha 120 évnyi titkát – Gundel főzőiskola

Százhúsz éves falak között, ezüsttel és Zsolnayval nem minden nap főzhetünk kovászosuborka-krémlevest. De havonta egyszer igen.

(Fotó: Zombor Edina és Pintér Ádám)

És ezt olvastad már?
Ha Banksy ráfest egy graffitit, akkor az a ház már nem ugyanaz