Azért akad még jó hír ebben a borús, kaotikus időszakban: a legenda újraéled – visszatér a magyar vendéglátás színterére a Gundel.

Szerda reggel visszatért az eredeti küldetésével a Gundel étterem, mától ismét mindenkié.

Másfél év szünetet tartott Magyarország egyetlen hungarikum étterme, de most megújult belső kialakítással, azonban az eredeti recepteket és a legendás vendégszeretet megtartva újra kinyitott.

Ráadásul nemcsak a belső frissült, hanem a szolgáltatás is, a Gundel ugyanis mostantól kávéház és étterem egyben. Vagyis már reggel 9 órától be lehet ülni egy kávéra vagy egy klasszikus reggelire, ám emellett a karzaton megtalálható az éttermi kínálat vacsoraidőben, klasszikus szervizzel, a híres Gundel kínálattal, Zsolnay porcelánon és ezüst evőeszközökkel, főúri terítéssel szervírozva.

A Gundel étlapjának gerincét már 80 éve megírták, ezekre épül a kínálat, amelynek központi eleme a Nemzeti11, vagyis a tizenegy ikonikus Gundel fogás: Tokaji libamájjal, Gulyásleves, Palócleves, Újházy tyúkhúsleves, Paprikás csirke, Feszty szendvics, Mangalica Bakonyi módra, Fogas Kárpáti, Somlói galuska, Gundel palacsinta, Rákóczi túrós.
Gundel palacsinta
Paprikás csirke

Ahogy Gundel Károly is a legképzettebb szakemberek választotta, olyanokat, akik nem kívántak túlnőni a Gundel hírnevén, úgy az új üzemeltető, az Eventrend Group is arra törekszik, hogy a Gundel séfje méltó módon tudja képviselni a Gundel örökséget. Ezért esett a választás Moldován Viktorra, aki a klasszikus magyar konyha nagy rajongója, egy nagy tudású fiatal séf, aki Japánban 14 évig vitt magyaros konyhát és közben elsajátította a nagyon következetes és precíz japán munkakultúrát, munkaszervezést.

Moldován Viktor munkáját Wolf András, mint az Eventrend Group egyik corporate séfje segíti, valójában ketten vezetik a konyhai csapatot. Az ő munkájukat támogatja Kovács János chef és Dudok Györgyné pastry chef.

Mangalica bakonyi módra

Az árakban is visszatértek az eredeti koncepcióhoz:

Gundel Károly anno úgy fogalmazott, hogy „nem vagyunk olcsójánosok”, a vendéglő valóban kicsit drágább volt, mint a hétköznapi éttermek, de olcsóbb, mint a szállodai társai.

A jelenben ugyanez az irányadó:

  • a kávéházban reggeli ételek már 2000 Ft-tól,
  • főételek 4000 Ft-tól,
  • nagy klasszikus Gundel desszertek 2000 Ft-tól érhetők el.

Az éttermi részben vacsoraidőben az étlapról szabadon válogatva, de csak 3 vagy 4 fogásos menüket lehet rendelni, a 3 fogás 12 300 Ft, a 4 fogás 14 400 forintba kerül, amelyhez Zsolnay porcelán, ezüst evőeszköz, damaszt terítés dukál.

A Gundelnél a cél az, hogy ne csak egy kiváltságos kör számára legyen elérhető.

Az üzemeltető felelősségének érzi megőrizni, csiszolni és megtartani nemzeti büszkeségként a Gundelt, és úgy ápolni az örökséget, hogy közben a vendégek modern elvárásai is megkapják a megfelelő tiszteletet.

Leplezd le a magyar konyha 120 évnyi titkát – Gundel főzőiskola

Százhúsz éves falak között, ezüsttel és Zsolnayval nem minden nap főzhetünk kovászosuborka-krémlevest. De havonta egyszer igen.

(Fotó: Zombor Edina és Pintér Ádám)

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Vonzó karácsonyi képekkel hangolunk az ünnepre

Koktélozás feszengés nélkül: ilyen Budapest legújabb komfort bárja

A Player kérdése: Te szoktál magadnak ajándékot venni karácsonykor?
30% Igen, persze, szerintem teljesen normális.
70% Nekem ez fura, nem, nem szoktam.