Egy jó minőségű whiskyt nem csak pohárból kortyolgatva élvezhetsz, hanem steakek és sült oldalasok alapjául is remekül szolgálhat. A Zing Burger csavar egyet a dolgon és november 23-ától whiskyben pácolt, bucik közé pakolt húspogácsával támad. Ambrus Attila nélkül.

November 23-tól láthatod a mozikban a Viszkis rabló néven elhíresült egykori hokikapus, Ambrus Attila életét fikciós sztorikkal kiegészítve elmesélő A Viszkis című filmet. Az alkotók mellett az immáron franchise-ban gondolkodó budapesti Zing Burgert is megihlette a 30 rablása alatt nettó 140 milliós profitot bezsebelt Ambrus története: november 23-tól a Zing valamennyi egységében majszolhatod a róla elnevezett Viszkis burgert.

A film főszereplője, Szalay Bence és Susánszky Ádám. Fotó: Stiglicz Gábor

A Zing megálmodóinak egyike, Susánszky Ádám a franchise legújabb, Allee bevásárlóközpontban megnyitott egységében elmondta, hogy próbáltak Ambrus kedvenc whiskyjéhez visszanyúlni, így született meg a 100% marhahúsból készült - 16-os karikás - szendvicsük. A húspogácsát Jack Daniel's-ben és különböző fűszerekben áztatják mintegy 4-6 órán át, hogy mire eléd tálalják, addigra rendesen beszívja a szaftot és füstös, ízes aromája legyen. A húst a fokozás és a fényesítés érdekében még megkenik ananász és teriyaki alapú, saját készítésű whisky-s glaze páccal  (a műveletet megismétlik a sajtokkal is), hogy az öntet szinte teljesen rákaramellizálódjon.

Fotó: Puskás Nóri

Az eredmény? Puha és könnyű bucik közé rakott Fry szósz, Lolo saláta, ökörszív paradicsom, az említett alkoholos italban megmártózott marhahús pogácsa, egy füstölt cheddar, kis pirított hagyma, savanyú uborka és végül siracha mustár. Ez az 1790 forintba kerülő Viszkis burger, amellyel autóba ülés előtt azért nem árt vigyázni: bár nincsenek alkoholos hatásai, de alig 1 cl whisky felhasználásával készül. Nyilván mindenki arra kíváncsi, mennyire lehet érezni a whisky ízét a hamburgerben: természetesen lehet, bár első harapás után inkább a zöldségek dominálnak, de ahogy fokozatosan haladsz a húspogácsa a felé, a végén felfedezheted a jól ismert eszenciát.

Fotó: Puskás Nóri

A Zing összes hamburgere egyébként úgy kerül a kezedbe, mintha otthon anyud válogatná össze a hozzávalókat, vagyis semmiféle adalékanyagot nem használnak, a ketchupjuk és a majonézük is saját kreálmány.

 

 

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában