Ünnepeld te is a Margarita világnapját február 22–25. között a Volcán de mi Tierra tequilával, és kóstold meg kedvenc bárjaidban! Akár a klasszikus recept szerint vagy egy kis csavarral elkészítve, a lényeg, hogy élvezd!

A Nemzetközi Margarita Napot (World Margarita Day) minden év február 22-én ünneplik szerte a világban, idén pedig Magyarország is teret ad számos izgalmas bárral, hogy hódolatunkat fejezhessük ki az egyik kedvenc, Tequila-alapú koktél irányában.

A Todd McCalla kereskedelmi ingatlanügynök által 2008 körül alapított napot azért keltették életre, hogy a margarita iránti szeretetet magasabb szintre, ünnepi magaslatokba emeljék, és elősegítsék az ital szélesebb körű, kifinomultabb megbecsülését.

A Volcán de mi Tierra tequila valódi története több mint 200 000 évre nyúlik vissza, mikor a Tequila nevű vulkán kitörése örökre megváltoztatta Jalisco régió talajának minőségét és összetételét. A Volcán de mi Tierra a régió eredetének és örökségének tiszteletének jeléül kapta nevét, melynek jelentése a „vulkán földje”.

Mitől is olyan különleges a Volcán de mi Tierra tequila?

A terroir karaktere, a történelem és az innováció hiteles összefonódása, kiemelkedő gondoskodással készítve. Jalisco régió kettő ikonikus területéről szelektált, szigorú odafigyeléssel válogatott agávé növényeknek csak a legbelső részét, az úgynevezett piña-t használják fel. Az alacsonyabb területeken termő agávé fűszeres és gyógynövényes, míg a felföldi területek agávéja florális és gyümölcsös aromákkal gazdagítja a Volcán tequilákat.

A tequila tökéletes alapja koktéloknak, így a világ leghíresebb tequila alapú koktéljának, a Margaritának is. A Volcán terroir által gazdagított ízjegyei így fellelhetők a Volcán tequilával készített Margaritákban is.

A Margaritának számos eredettörténete és végtelen számú változata létezik. Egyes elméletek szerint a koktél megalkotója egy texasi báros volt, aki Peggy Lee-nek szolgálta fel az italt. Egy másik történet szerint azonban Margaret Sames készítette el először, Acapulcoban tartott partiján. Ami minden történetben közös, hogy a koktél alapját tequila képezi, éppen ezért fontos, hogy ebből a legjobb minőségűt válasszuk.

Mutatjuk a részt vevő bárokat, ahol felfedezheted a különleges Volcán Margaritákat

  • W Budapest
  • Mercatino Ristorante Enoteca (Budapest)
  • Felix Kitchen & Bar (Budapest)
  • Leo Rooftop Bar (Budapest)
  • Yama Budapest
  • Bombay Budapest
  • Fleischer Restobar (Budapest)
  • Múzsa Bar (Budapest)
  • Virtu Restaurant (Budapest)
  • Good Spirit Bar (Budapest)
  • Hotel Vinifera Wine&Spa (Balatonfüred)
  • Avalon Resort & Spa (Miskolc)
  • Higgi The Tiki Bar (Győr)
  • Szomszéd Koktélbár és Kávézó (Győr)
  • Apátúr Sörház (Győr)
  • Sieger Sport & Gastro Bar (Győr)
  • Partisan Cafe & Bar (Pécs)
  • LUA Resort (Balatonfüred)
  • Flava Kitchen & more (Budapest)
  • Contrast Bar (Zalaegerszeg)
  • Bel Mondo Club (Szombathely)
  • Turner's Cafe (Sárvár)
  • Piac42 Bisztró (Esztergom)
  • 42 Restaurant (Esztergom)
  • Made In Pécs Café (Pécs)
  • ÉgSzínKék Balatonfüred
  • Next Bistro (Debrecen)
  • Mala Garden (Siófok)

A cikk létrejöttét támogatta a Volcán de mi Tierra tequila.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mutatunk egy őszi fesztivált, ami az újbort és a libás ételeket ünnepli

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Hajítsd messzire a sablonokat, rendezd be úgy a lakásod, amire mindenki emlékezni fog!

További cikkeink a témában
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Hirdetés