Ünnepeld te is a Margarita világnapját február 22–25. között a Volcán de mi Tierra tequilával, és kóstold meg kedvenc bárjaidban! Akár a klasszikus recept szerint vagy egy kis csavarral elkészítve, a lényeg, hogy élvezd!
A Nemzetközi Margarita Napot (World Margarita Day) minden év február 22-én ünneplik szerte a világban, idén pedig Magyarország is teret ad számos izgalmas bárral, hogy hódolatunkat fejezhessük ki az egyik kedvenc, Tequila-alapú koktél irányában.
A Todd McCalla kereskedelmi ingatlanügynök által 2008 körül alapított napot azért keltették életre, hogy a margarita iránti szeretetet magasabb szintre, ünnepi magaslatokba emeljék, és elősegítsék az ital szélesebb körű, kifinomultabb megbecsülését.
A Volcán de mi Tierra tequila valódi története több mint 200 000 évre nyúlik vissza, mikor a Tequila nevű vulkán kitörése örökre megváltoztatta Jalisco régió talajának minőségét és összetételét. A Volcán de mi Tierra a régió eredetének és örökségének tiszteletének jeléül kapta nevét, melynek jelentése a „vulkán földje”.
Mitől is olyan különleges a Volcán de mi Tierra tequila?
A terroir karaktere, a történelem és az innováció hiteles összefonódása, kiemelkedő gondoskodással készítve. Jalisco régió kettő ikonikus területéről szelektált, szigorú odafigyeléssel válogatott agávé növényeknek csak a legbelső részét, az úgynevezett piña-t használják fel. Az alacsonyabb területeken termő agávé fűszeres és gyógynövényes, míg a felföldi területek agávéja florális és gyümölcsös aromákkal gazdagítja a Volcán tequilákat.
A tequila tökéletes alapja koktéloknak, így a világ leghíresebb tequila alapú koktéljának, a Margaritának is. A Volcán terroir által gazdagított ízjegyei így fellelhetők a Volcán tequilával készített Margaritákban is.
A Margaritának számos eredettörténete és végtelen számú változata létezik. Egyes elméletek szerint a koktél megalkotója egy texasi báros volt, aki Peggy Lee-nek szolgálta fel az italt. Egy másik történet szerint azonban Margaret Sames készítette el először, Acapulcoban tartott partiján. Ami minden történetben közös, hogy a koktél alapját tequila képezi, éppen ezért fontos, hogy ebből a legjobb minőségűt válasszuk.
Mutatjuk a részt vevő bárokat, ahol felfedezheted a különleges Volcán Margaritákat
- W Budapest
- Mercatino Ristorante Enoteca (Budapest)
- Felix Kitchen & Bar (Budapest)
- Leo Rooftop Bar (Budapest)
- Yama Budapest
- Bombay Budapest
- Fleischer Restobar (Budapest)
- Múzsa Bar (Budapest)
- Virtu Restaurant (Budapest)
- Good Spirit Bar (Budapest)
- Hotel Vinifera Wine&Spa (Balatonfüred)
- Avalon Resort & Spa (Miskolc)
- Higgi The Tiki Bar (Győr)
- Szomszéd Koktélbár és Kávézó (Győr)
- Apátúr Sörház (Győr)
- Sieger Sport & Gastro Bar (Győr)
- Partisan Cafe & Bar (Pécs)
- LUA Resort (Balatonfüred)
- Flava Kitchen & more (Budapest)
- Contrast Bar (Zalaegerszeg)
- Bel Mondo Club (Szombathely)
- Turner's Cafe (Sárvár)
- Piac42 Bisztró (Esztergom)
- 42 Restaurant (Esztergom)
- Made In Pécs Café (Pécs)
- ÉgSzínKék Balatonfüred
- Next Bistro (Debrecen)
- Mala Garden (Siófok)
A cikk létrejöttét támogatta a Volcán de mi Tierra tequila.