Azt hiszed, annyi, hogy berakod a sütőbe, azt’ kész?! Pár apró fogással most tökéletes végeredményt érhetsz el.
Alacsony hőmérsékleten sütve a zöldségek kiszáradnak, mielőtt megbarnulnának, szóval ehelyett érdemes magasabb hőfokon grillezni, legalább 260 °C-on. Ha nem toljuk fel csutkára a sütőt, akkor csak sütünk, nem pirítunk. Olyan fémtálat, edényt, tálcát válasszunk, amely jobban vezeti a hőt, és nem túl mély. Ami a méreteket illeti: minél sűrűbb egy zöldség, annál kisebbre kell vágni. A brokkoli és a karfiol lehet nagyobb például. Ezek után rendezzük el őket a tálban, de ne halmozzuk őket egymásra! Jöhet a fűszerezés és az olívaolaj. A magas hőmérsékleten a zöldségeket aranybarnára pirulnak, és ropogósak lesznek.
Még több ravasz, zseniális praktika Hatékonyha-sorozatunkban! Nézd meg, hogyan lehet hat másodperc alatt megpucolni két fej fokhagymát, és azt is, miképpen lehet egy ásványvizes palackkal elválasztani a tojás sárgáját és a fehérjét! Nem fogsz hinni a szemednek!