Alig tettük túl magunkat az előre összeganézott 130 ezer forintos farmeron, befutott a következő agyrém: gyárilag szétszabdalt sneaker. Ha ez így folytatódik tovább, a legtrógerebb ismerőseid lesznek 2017 legjobban öltözött emberei.

A Neiman Marcus nevű online áruházban bukkant föl ez a remek darab:

Ez bizony egy sneaker, amin keresztülment a fűnyíró. Ha veszel egy Adios tornacipőt a kínaiban és nekiesel egy ollóval, nagyjából 2000 forintból tudsz csinálni egy hasonló darabot... de minek, hiszen ki a fene akarna felvenni egy cipőt, amiből kikandikálnak a lábujjai?!

Itt vége is lehetne a sztorinak, de sajnos az élet ennél bonyolultabb. Ez a csuka ugyanis 430 ezer forintba kerül. Igen.

Hogy miért? A Neiman Marcusnak erre is van válasza: azér', mer' az enigmatikus belga dizájner, Maison Margiela "tervezte". Vagyis ha egy enigmatikus dizájner csűri bele a lépőt a darálóba, akkor máris félmillió forintot lehet érte kérni. Egy egész bekezdésben magasztalják az ötletgazdát, így akiben elegendő sznobizmus munkálkodik, simán juthat arra a következtetésre, hogy 2017-ben a lyukas zokni, a szaros farmer és a szétvagdosott cipő a menő.

Nem kezdünk osztályharcba, mert ezt a példányt tényleg nem sajnáljuk attól, aki hajlandó érte pénzt adni.

Ez már annyira very high fashion, hogy az már egy teljesen másik szféra, mint amelyikben mi éljük az életünket.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

A halloweeni makabra zenekar egyszerre hátborzongató és vicces

Eldobható evőpálcikákból készít bútort egy ázsiai startup

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés