A Sziget mindenkinek mást jelent. Van, aki új élményekért, van, aki a régi sztorik újraéléséért látogat ki, aztán van, aki ismerekdne, kapcsolatokat építene, és van, aki a lazítás egy különös formájára, a társas elvonulásra, avagy egyszerűen a megfáradt gőz féktelen kieresztésére vágyik.

Persze akadnak közös pontok is, főként a sör, a jó csajok és világhírű előadók keltette mágneses rezonanciára gondolunk, avagy azokra a bandákra, akikről eddig úgy hittük, csakis mi hallgatjuk őket bringázás vagy utazás közben ekkora beleéléssel. Valahol az élet rendje, a természet törvénye az, hogy a Szigetre érkező zenekarok elvigyék a show-t, mi most éppen ezért döntöttünk úgy, hogy kiválogatunk néhány olyan izgalmasnak igérkező nem zenei programot, amire érdemes lehet kinézned a fesztivál ideje alatt.

Capoeira workshop

A capoeira egy brazil harcművészeti kultúra, amely táncos és akrobatikus elemeket tartalmaz, és amelyet a brazíliai rabszolgák fejlesztettek ki, ez segítette őket szabadságuk megváltásához.

A capoeiránál izgalmasabb, vagányabb harcművészeti kultúránál így hirtelen nehezen tudunk magunk elé képzelni, és a szervezők által megfogalmazott kissé üres, de mégis hangulatkeltő gondolatok erre csak rátesznek egy lapáttal:

Ha ma vagy tegnap lemaradtál róla, ne búsúlj: a fesztivál ideje alatt minden nap megtalálod őket 12 órától a One Love – Afro-Latin-Reggae Faluban, a meghívott előadó a madagaszkári Rivelis Williams.

Daedalum

A Luminárium a Szigeten nem újdonság, de az angliai Architects of Air minden évben újabb csodavilággal érkezik Budapestre. A csapat idei épülete a Daedalum, egy tizenkilenc tojásformájú kupolából álló labirintus.

Bent bolyongva, a labirintus felfedezése közben két jelentős újdonságot figyelhetsz meg, melyeket Alan Parkinson tervező fia, Meko alkotott. Az egyik a fa, amely a látogató feje fölé magasodva izgalmas szögekből élvezhető, a másik pedig a fő kupola, ahol a látványos színorgiát a nap aktuális állása határozza meg. A labirintus minden nap 12-től 13 óráig látogatható.

Halál Kávéház

Akarsz beszélni a halálról? Valószínűleg nem, főleg nem egy fesztiválon, hiába is vonaglasz mondjuk kiszáradva, lángoló fejjel a hozzád hasonló kegyetlenmásnapos alakok között. Ám nem biztos, hogy lesz máskor alkalmad arra, hogy egy baráti hangulatú, csoportos eszmecserét folytass az élet és halál legfontosabb kérdéseiről.

Szóval lehet, hogy nem ez a tökéletes alkalom arra, hogy az ember belemerüljön egy ilyen témavilágba, de a Halál Kávéház – amely egy mindinkább erősödő nemzetközi mozgalom – alkalmat kínál bárkinek, hogy elmélkedjen az élet végességén, s így annak értelmén is. Ha felkeltette az érdeklődésed, akkor a az OW Hungary Sziget Beach Workshopson keresd őket naponta 14 órától.

Colors of Love & Re-bel Art 

Az egyetlen magyar raszta ruhamárka, sőt misszió, a Livity Warrior lelke és fővezére, a képzőművész-rajztanár Fari Shanti idén is egy több napon át tartó wokshop-projektet vezényel le csapatával a One Love faluban.

Minden délután 15 órától több órán keresztül dolgoznak majd a bekapcsolódó vendégekkel közösen

  • egy nagy, a helyszín üzeneteihez, hangulatához kapcsolódó faliképen, amely a fesztivál végére készül el;
  • továbbá a környezettudatosság jegyében különféle hulladék-újrahasznosító alkotásonon.

Ha érdekel, csatlakozz be bármelyik nap bátran a munkába, a szükséges eszközöket biztosítják.

FullDome

Sötétedéstől hajnalig egy igazán különleges élményben lehet részed, ha két buli között, kissé megfáradtan vagy átszellemülve, az est zárásaként vagy nyitásaként – naponta 20:30-tól – ellátogatsz a FullDome-hoz.

A félgömb alakú sátorban, babzsákokon heverészve egy virtuális utazáson vehetsz részt, ahol a vizuális élményeké, a pihenésé és a feltöltődésé a főszerep. A fesztiválozók a kupola falain keresztül léphetnek át a virtuális valóságba, de az építmény kívülről is izgalmas látványt nyújt, hiszen átlátszó falainak köszönhetően a kint tartózkodók is ízelítőt kaphatnak abból, ami odabent zajlik.

És a nagy kérdés, ami mindenkit érdekel:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon