Ez alkalommal egy igazi híresség, a szexi Aida Mollenkamp mutat nekünk egy trükköt. Nem fogod többet elrontani, az biztos.

A buggyantott tojás nem egy bonyolult feladat, de könnyű elrontani, főleg, ha nagyon macsósan állunk hozzá a dologhoz. Az egyik hibalehetőség, hogy a vízbe érve kipukkan a sárgája, ami egyenlő a buggyantott tojás halálával, a másik, ha nem megfelelő mennyiségű vízben, megfelelő hőmérsékleten készítjük, a megfelelő adalék hozzáadásával. Az amerikai tévés celebszakács, Aida megmutatja nekünk, hogyan kell!

Nagyjából egy lábasnyi vízre van szükség, ami nem lobogva forr, de közel áll hozzá. Annyi kanál ecetet öntsünk a vízbe, ahány tojást készítünk, ezek után tegyük bele a tojásokat a forró vízbe, majd várjunk három–négy percig, és vegyük ki! A tojás fehér része így köpenyként veszi körbe a sárgáját, amely még egy kicsit folyós. A tojásokat tegyük jeges vízbe, így nem fő tovább belül. Ebben az állapotban akár két napig is eláll a hűtőben, persze a buggyantott tojás friss műfaj, úgyhogy inkább csapjuk be egy pirítóssal, meg zöldségekkel! Szóval csendes forrásban lévő víz, ecet és jég! Köszönjük, Aida, ma is tanultunk valamit!

Tovább a:
Többi vagány konyhai mutatványért a Hatékonyha-sorozatba
Legfrissebb Player-cikkekhez
Rovat többi cikkéhez

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Egyre kisebbek a madarak, az agyuk viszont egyre nagyobb

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés