Az 1817-ben feltalált bicikli váza ugye még fából készült, a legmodernebb, legjobb teljesítményre képes bicajok megtervezése során mégis inkább a szénszál és a titán az előszeretettel használt alapanyag, és nem a dió, a kőris vagy a cseresznye. Vagy éppen az afrikai vörösfa.

A lettországi Materia Bikes csapata mégis azon munkálkodik, hogy 200 év után újra visszahozza a favázas bicajokat a köztudatba, és úgy tűnik, van is érdeklődés iránta. A gyártók elmondása szerint a fából készült bicajok tartósak, a favázak ugyanis kiválóan elnyerik a rezgéseket az egyenetlen útszakaszokon.

És bár talán a profi kerékpárosok szívét ennek ellenére nem fogják a fából készült bicajokkal meghódítani, ha valaki rajong a kifinomult, fából készült, kézműves termékekért, akkor lehet, hogy igencsak elnyeri tetszését az amúgy esztétikailag nagyon imponáló megjelenésű bicaj:

A vázakat egyébként Európában készítik, s nagyjából két héten át munkálja meg egy szakember. Ezek után felruházzák a legszebb elemekkel és kiegészítőkkel, hogy igazán passzoljon a tulajdonosa stílusához. A bicajok egyébként többféle kiszerelésben is elérhetők, van verseny, cruiser és városi is, az árúk pedig 5 és 10 ezer euró, azaz 1,5 és 3 millió forint között változik.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon