Néha nem elég a reggeltől estig tartó kemény meló, nem elég a befektetett idő és pénz. Néha viszont a jó időben, jó helyen lenni is elegendő, még akkor is, ha a végén csak annak pattan be a labda a kapufáról, aki többet dolgozott érte. A siker receptje mindig más, de azért vannak közös összetevők.

Íme kilenc sikerlecke, ami a legtöbb megtollasodott vállalkozó is a gazdagság kulcsának tart:

1. Annak az 5 embernek az összessége vagy, akivel a legtöbb időt töltöd

"Madarat tolláról, embert barátjáról" – szól a mondás. Totálisan igaz, és nem csak a magánéletben, hanem az üzletiben is.

És ha tényleg így van, akkor fontos, hogy hasonló gondolkodású, ambiciózus, vagy/és már sikeres és gazdag emberekkel töltsd az időd. A sikeres emberek folyton egymással töltik az idejüket, eseményeken, konferenciákon vesznek részt közösen, ezért tartják fenn könnyen a sikeres életet.

2. A pénz önmagában nem tesz boldoggá

De a pénz szabadságot ad ahhoz, hogy olyan dolgokat tegyél, amik boldoggá tesznek. Az igazi boldogságot pedig az jelenti, ha kitöltheted az idődet olyan dolgokkal, amiket szenvedéllyel csinálsz.

Vannak gazdag emberek, akik hihetetlenül boldogtalanok és szegény emberek, akik a legboldogabbak közé tartoznak. Lehetsz boldog akkor is, ha 20, és akkor is, ha 20 millió dollárod van. Csak hálásnak kell lenned, amiért élsz, amit eddig elértél, és arra kell törekedned, hogy valamit jobbá, szebbé, könnyebbé tegyél a környezetedben.

3. "Nem a cél fontos, hanem az, hogy olyan emberré válj, aki eléri a céljait"

Ez lehetne akár egy Coelho-idézet is, pedig egy sikeres embertől, Tony Robbinstól származik, akit a Harvard Business Press beválasztott a világ Top 200 Business Guruja közé.

A legtöbb milliomos azt vallja, hogy számára nem a pénzszerzés volt az elsődleges. Sokkal inkább az, hogy olyan emberré váljon, aki képes felépíteni egy üzletet úgy, hogy egy idő után az pénzt is képes termelni.

Éppen ezért fontos, hogy mindig légy hálás azért, amit már elértél, mert arra tudsz építkezni. Sokszor észrevehetetlen, apró dolgokat tanulsz - de gondolj csak bele, mi van, ha minden nap csak 1%-kal vagy jobb a tegnapi önmagadnál...

4. Keress egy mentort, hogy fejlődhess!

Ritkán hallani úgy sikeres emberről, hogy ne kerülne szóba, kitől tanulta a szakma csínját-bínját. Szinte kivétel nélkül mindannyian kaptak külső segítséget.

Keress meg valakit, akit csodálsz, akire felnézel, aki mellett tudsz tanulni és akitől tudsz kérdezni!

5. Szeress tanulni!

Minden vállalkozó és sikeres ember egész életen át tartó tanuló. Megértik a folyamatos fejlődés fontosságot. Eltökéltek, hogy mindig új készségeket tanuljanak, hogy fejlődjenek emberként és vállalkozóként is. Soha nem állnak meg!

6. Állj több lábon! Kettő, vagy annál több jövedelemforrás jobb, mint az egy

A milliomosok tudják, mibe fektessék a pénzüket ahhoz, hogy ne ők dolgozzanak, hanem az dolgozzon helyettük. És szinte kivétel nélkül minden pénzembernek vannak további bevételi forrásai, legyenek azok részvények, ingatlanok, kriptovaluták, vagy bármi más. Így, ha esetleg valamelyik bevételi forrás stagnálna is, a többi bőven elég a pénzügyi gyarapodáshoz.

7. Sportolj minden nap!

Majdnem minden milliomos szigorú edzésprogramot követ és a sportban is komoly célokat tűz ki maga elé. Maratont futnak, triatlon és ironman versenyekre járnak – nemcsak az üzleti életben, de az edzőteremben, a sportban is az elithez akarnak tartozni.

Talán nincs is az egészben semmi meglepő: mindkettő a kitartásról, a következetességről, az önbizalomról, a fegyelemről és az elkötelezettségről szól.

8. Olvass sokat!

Ritkán találkozni olyan milliomossal, aki nem olvas. És most nem a Harry Potterről vagy A titokról beszélünk, hanem olyan könyvekről, amik szakmai tippeket, hasznosítható ötleteket, praktikus tanácsokat adnak, és egyúttal lehetőséget biztosítanak a szakmai fejlődésre.

Érdemes néha tehát követni, hogy a sikeres emberek miket olvasnak, mert sokszor találni köztük kincseket.

9. Írd le a tapasztalataidat!

Nem kell feltétlen blogot vezetni, hogy milliomos legyél. De sok sikeres ember kezd blogolásba, amiből aztán szintén rengeteg pénzt csinál, ráadásul folyamatosan nyomon követheti feljegyzéseiből a saját fejlődését.

(via)

És ezt olvastad már?
Ez a babakék óra valószínűleg minden listaár-piaci ár rekordot meg fog dönteni a jövőben
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!