Összegyűjtöttük a német iskola legkiválóbb darabjait, melyeket nem a trendekért, hanem a legminőségibb életérzésért szeretnél a csuklódon tudni.

Szívesen laknál egy olyan házban, melyet német építészek terveztek tűpontosra és igazán elegánsra, azután pedig svájciak gépesítették hibátlanra? Ha ugyanezt adnád órákban is, akkor a keresés a Junkers Bauhaus karóráival véget is ért.

A Junkers gyár már több évtizede készíti stílusos és minőségi karóráit, nevét Hugo Junkers repülőgépgyártóról kapta. A bajor órákban svájci Ronda 515-ös szív dobog, kivitelezésére pedig az a klasszikus sármmal kevert szemtelen és férfias elegancia jellemző, amit talán semmi mással sem lehet összehasonlítani.

A Junkers Bauhaus 6086-os kronográf tökéletes példája annak, hogy még 2017-ben is helye van a minimalista tervezésnek és annak, hogy a minőség és időtállóság sosem fog kimenni a divatból.

Ez a domború, plexi üveggel készült darab dátum- és stopperfunkciós, a fényesre polírozott nemesacél tokban tökéletesen mutat a fekete számlap és a fehér jelzések. Este zöld pöttyökkel tudhatod rajta, mennyi is az annyi, valamint egy nyári záportól sem kell tartanod, ugyanis 30 méterig állja a csepp-próbát.

Itt tudod beszerezni 95,000 forintért.

A 6086 kistesója a Junkers Bauhaus 6046-os férfi karóra, ami igazából az előbb mutatott kronográf még minimalistább változata.

Habár stoppert nem tud, a dátumot ő is mutatja, valamint a sötétben segítő zöld pöttyök erről a modellről sem maradtak le. Szintén Ronda-szerkezetes, stílusos és klasszikus domború üveges, az aljára tett, ezüst színű Junkers logó pedig az az igazi utolsó simítás, amit szeretünk.

Itt tudod beszerezni 68,000 forintért.

A Junkers Bauhaus széria 6030-as modellje pontosan az a darab, amit egy apuka ad a fiának, majd a fia továbbadja az ő kisfiának, mikor eljött az ideje.

A barna és antracit színű mechanikus, kézihúzós analóg óra ezüstszínű acéltokban érkezik. Ez az óra az iskolapéldája, hogy miért is lett Bauhaus a neve ennek a sorozatnak, valamint hogy Hugo Junkers nem csupán csupán briliáns mérnök volt, hanem az esztétikai elvárásai is ugyanolyan magasan szárnyaltak, mint a repülői. Ilyen időtállóan klasszikus, sármos és elegáns férfiórát ritkán látni – a csuklód talán nem is kaphatna szebb díszt. Nem kevés az ára, de nem is kevés időre tervezték tökéletesre.

Itt tudod beszerezni 272,500 forintért.

A német óragyárosoknál maradva, de japán szerkezethez fordulva mutatunk még két igazán párját ritkítóan szép férfi karórát az Elysee-től.

Az Elysee Picus karórája újfent egy igazi klasszikus Németországból.

A karóra külön esztétikai extrája, hogy a szívét-lelkét kiteszi érted: bepillantást enged ugyanis a belső szerkezetébe, amely nem más, mint a japán Citizen/Miyota 90S5. Az ezüst tokban, fekete bőrszíjjal érkező, fekete számlapos óramű roppant férfias darab, a számok nélküli számlap minimál dizájnja pedig nagyon jól áll neki.

Itt tudod beszerezni 145,000 forintért.

Végül egy igazán vidámra vett és sportos, de nem kevésbé minőségi karóra következzen az Elysee-től.

A The Race elnevezés nem véletlen; igazán versenyhangulatú ez a zöld-piros-fekete NATO-szíjas karóra, mely dátum- és stopperfunkciós, valamint 50 méterig vízálló. Szívét szintén japán szerkezet ketyegteti: Citizen/Miyota kvarc dobog a versenyóra belsejében.

Az óra egyszerre mutat klasszikus jegyeket, de a minimalista eleganciát itt felváltja az élénk, nagy számokkal és sok számlappal teli, zsúfolt dinamizmus, mely talán nem mindenkinek ugyanannyira a szíve közepe – de aki szereti, az biztos, hogy nagyon sokáig fogja szeretni.

Itt tudod beszerezni 79,500 forintért.

Német óratervezés: nálad a pont.

(Képek: Schneiderora.hu, Player)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában