Egy jól kitalált frizura az egész karakteredet megváltoztathatja – és ezt senki nem tudja jobban Jake Gyllenhaalnál.

Hollywood sztárjai igazi kaméleonként váltogatják a frizurájukat, hol szerepekhez kapcsolhatóan, hol egyszerű feltűnési viszketegségtől hajtva. Jake Gyllenhaal kivétel, ő ugyanis ragaszkodik egy stílushoz, de apró változtatásokat időről időre megenged magának, amivel megússza az unalmas jelzőt, és igazi példakép lehet az átlagos férfiak számára is.

A színész frizurája igazi klasszikus, épp olyan jól működik az irodában, mint egy laza hétvégi sörözés esetén is. Nincs benne óriási megfejtés, vagyis bármelyik fodrász el tudja készíteni, és a napi styling sem igényel több tonna hajformázót vagy indokolatlanul hosszú időt.

A szomszéd srác

Jake Gyllenhaal nem egy rossz külsejű arc, kérdezd csak meg bármelyik csajt. A frizura az, ami ezt lehetővé teszi, hiszen a baltával szabott arcél önmagában inkább brutális lenne, mint bizalomgerjesztő. Éppen ezért zseniális választás a középhosszú haj, ami oldalt kicsit rövidebb, és finoman keretezi a színész arcát.

Ha ilyen hajat választasz, reggelente nem lesz más dolgod, mint hogy hajszárítóval hátrafelé szárítsd. Ha nem bízol a rakoncátlan tincsekben, esetleg egy laza formázókrémmel átfuthatsz rajtuk, hogy biztosan a helyükön maradjanak a nap folyamán. Nem megoldhatatlan, ugye?

Öt perc, és kész

Az utóbbi években egyre népszerűbbek a hosszabb, több stylingot igénylő férfihajak, de ha te nem szívesen töltesz öt percnél hosszabb időt a tükör előtt, vállald be bátran a rövidebb frizurát! Jake tökéletesen hozza a klasszikus, de nem unalmas stílust, aminek titka a felső rész textúrájában rejlik. Kérd meg a fodrászt, hogy oldalt és hátul három-öt mm-es átmenetet nyírjon, felül pedig ollóval igazítsa meg a hosszabb részt. Otthon annyi dolgod lesz, hogy egy pár perces szárítást követően kevés waxot teszel a tetejére, hogy jobban érvényesüljön a textúra. Ez a frizura aktív életmódhoz, sportoláshoz is kifejezetten praktikus.

Bizalomgerjesztő és klasszikus

Egy fontos állásinterjúra készülsz, vagy előléptetésért lobbizol? Ez a klasszikus stílus minden arcformához passzol, és garantáltan bizalmat ébreszt irántad.

A választék kerüljön oldalra, felül pedig legyen egy picit hosszabb a hajad. Hajmosás után ügyelj arra, hogy megfelelő irányba szárítsd a tincseket, akkor nem lesz szükséged extra formázószerekre a tökéletes frizurához.

Frissen hátranyalt

Ezt a klasszikus stílust sokan próbálták lejáratni az utóbbi években, de ne engedd, hogy néhány felelőtlen tőzsdecápa elriasszon! A hajhossz oldalt közepes, felül hosszabb, és nincs vele más teendő, mint még vizesen megkínálni pomádéval vagy styling pasztával, és hagyni megszáradni.

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint aki a Mad Men-ből lépett ki, növessz hozzá szakállat, ahogy a színész is tette!

A K.O. frizura harcosoknak

Ha nem akarod puhítani az arcvonásaidat, és inkább rájátszanál a kemény csávó karakterre, jöhet a buzz cut! Elő a hajvágó géppel, és induljon a felső részen 0,3-as beállítással, lefelé pedig szép átmenettel lemehetsz 0,5-ig. A pár milliméteres borosta csak még marconábbá teszi majd az összhatást.

És ezt olvastad már?
És tényleg elkészült: íme a pixel ízű kóla