Reggel 8-tól edzés, aztán egy kis levezető szabás-varrás?

A profi futball ma már elképzelhetetlen szponzorok nélkül. Egész egyszerűen a csapatok nem engedhetik meg maguknak, hogy ne szerződjenek le valamilyen profi sportszergyártóval. Ennek egyszerű anyagi vonzata van és nincs ezzel semmi baj.

A hamburgi csapat közleménye szerint ez elengedhetetlen lépés, ha fenntarthatóvá akarják tenni a klubok a profi sportot. A St. Pauli már 2018 óta kereste az alternatívákat, de egyik nagy gyártó sem tudott megfelelni a kritériumaiknak, így azt a döntést hozták, hogy saját kézbe veszik az ügyet.

A klub a keresés során azt tartotta fontosnak, hogy a gyártó ügyeljen a környezetvédelemre, hogy a mezeken dolgozó munkások megfelelő bérezésben részesüljenek és nem utolsósorban az egész működésük legyen átlátható, ne legyenek szürke zónák.

Oke Göttlich, a klub elnöke elmondta, hogy természetesen a járványhelyzet is kihatott a döntésükre, de ennek ellenére elkötelezettek a projekt iránt. Göttlich szerint a St. Paulit mindig a függetlenség és az innováció fémjelezte, a saját márka elindítása pedig új fejezetet jelent a klub történetében.

Via

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.