A ghánai Jamestown egy olyan – sajnos nem egyedülálló – helye a bolygónknak, ahol a gyermekeknek nincs lehetőségük arra, hogy minőségi oktatásban és egészségügyi ellátásban részesüljenek. A Baxter Wood Fashion és a Baxter Wood Foundation elismerésre méltó projektje révén azonban mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy kicsivel szebb és könnyebb legyen az ottaniak élete.

A Baxter-család ugyanis végre valami olyat tett le a divat asztalára, amely nemcsak a profitról, a trendekről vagy a fényűzésről szól – ahogyan azt már megszokhattuk –, hanem a pénzforgás mellett értéket képvisel és segít is. Ugyanis

minden eladott táska, cipő, illetve karkötő után a beérkező összeg 10 százalékát átutalják annak a ghánai alapítványnak, amely segít iskolát építeni Jamestownban

– amely az ország fővárosának, Accrának az egyik legrégebbi és legszegényebb negyede. A karitatív célok ellenére ugyanakkor a termékeik minősége és esztétikai megjelenése így is kifogásolatlan: az általuk elkészített táskák az Afrikából már jól ismert Kente-motívumokban pompáznak, és háromfajta méretben, kivitelezésben, valamint jó néhány árnyalatban rendelhetők meg.

A cipőkről röviden beszéljen ez a gifmese:

Nőkön és férfiakon is egyaránt remekül fest, már amennyiben átjön a stílus:

A táskák ára egyébként 65 és 80 dollár (16,7 és 20,5 ezer forint) között mozog, egy pár cipő 85 dollárba (22 ezer forintba), a karkötő pedig 10 dollárba (2500 forintba) kerül. De ha nagyon belendülnél, akkor 150 dolcsiért (38,5 ezer forintért) kapsz egy egész szettet, amelyben táska, cipő és karkötő is van egyaránt. A csomag feltehetően júniusban érkezik házhoz, már amennyiben sikerül elérniük február 5-ig a célként kitűzött 35 ezer dollárt a közösségi finanszírozáson keresztül. Mindenesetre mi nagyon szurkolunk.

(via)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában