Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Zebedee Management és a Radical Beauty Project egy különleges divatfotó-sorozatot hozott össze. A modellek mindegyike Down-szindrómás fiatal, illetve gyermek, a projekt célja pedig az volt, hogy a szindrómával kapcsolatos előítéleteken és sztereotípiákon változtassanak, s megmutassák ezeknek a kis embereknek az élettől virradó, céltudatos, kompetens oldalát is.

Ellie

„Ezek a projektek azért nagyon fontosak, mert segítenek nekünk tudatosabbakká válni. Megmutatja a világot, amelyben a gyermekeink ugyanolyanok, mint mások. Ők is képesek elérni a céljaikat, ezt pedig el kell fogadnunk, sőt, látnunk kell” – magyarázta Ellie édesanyja, Yvonne Goldstien.

Frankie

Nino

Nino egy képzett rögbiedző, és a Bristol Bearsnek dolgozik. Így vall magáról:

„Csodálatos dolog modellkedni. Büszkének és magabiztosnak érzem magam. Szeretek jól kinézni, szeretem, ha jó az illatom, szeretem a fotókat és a kifutót. Fontos számomra az életem és a jövőm. Boldoggá tesz engem az egész, egyszerűen szeretem az életem.”

Cora

Kate

Kate nemrég egy Benefit-fotózáson vett részt, és a londoni divathét egyik kifutóján is végigsétált.

Sara

Sara többek között a River Island, Matalan, Mountain Warehouse divatmárkákkal dolgozik együtt.

„Nagyon fontos, hogy a lányom részt vegyen ezekben a fantasztikus kampányokban, ugyanis a Down-szindrómásoknak állandó küzdelem az, hogy a társadalom elfogadja őket, és olyan dolgokat csinálhassanak, mint a normális emberek” – magyarázta Jen Zeb, Sara édesanyja.

Holly

Jack

Jacknek több fizetett munkahelye is van modellként, többek között a Rankin for Hunger Magazine is dolgozott már vele. A célja az, hogy pénzt keressen vele, hogy önállóan tudjon élni és gondoskodhasson magáról. Jack élvezi a média figyelmét, ahogyan az előadó-művészetet is, a legutóbbi fotózás óta pedig a fényképezés világa keltette fel jobban a figyelmét.

Callum

Adam

Kathleen

„Számomra ez az egész azt jelképezi, hogy az emberek igazán szeretnek minket, és nem érdekli őket a Down-szindrómánk” – vallja a lány.

Az édesanyja, Denise szerint továbbá azért fontosak ezek a projektek, mert így megkaphatják azt a tiszteletet, szeretetet és megbecsülést, amit bárki más.

Grace

Harry

Harry a River Island fotózásán vett részt nemrég, valamint a Possibility magazin címlapján is szerepel.

„Harry vagyok, és szeretek pózolni, na meg táncolni, táncolni és táncolni. Nagy tréfamesternek is tartom magam, ugyanis szeretem, ha az embereket meg tudom nevettetni. Ez vagyok én.”

Isabella

Gabriel

„Fantasztikus volt találkozni ennyi családdal a projekt során, többségükkel őszinte baráti kapcsolat alakult ki. A divat a társadalmat képviseli és testesíti meg, megmutatja, hogy mi elfogadható, mi kívánatos, mi az, ami esztétikailag is tetszetős. Ezért is fontosan ezek a divatfotózások, mert megmutatja a modellek szépségét és tehetségét, valamint átírhatjuk az emberek fejében a Down-szindrómáról kialakult sztereotípiákat” – véli Gabriel anyja, Rebecca Sohotha.

Chloe

Ben

Ben egy remek fiatal színész, aki a szinte mindig maximális értékelést kap a drámavizsgáin, valamint többször felkérték már különböző színész- és modellszerepekre.

„Ben egy nagyon magabiztos fiú, aki teljes gőzzel éli az életét. Aktív közösségi életet él, imádja a drámát, a trambulint, az úszást és a kungfut. Szeret olvasni, és mindig van egy könyv a kezében” – vallják róla a Radical Beauty Project munkatársai.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.