Alig pár napja, hogy bemutattuk a Singapore Airlines felújított kabinjait, most Dubaj hivatalos nemzetközi légitársasága is megvillantotta, mivel tud szolgálni a legvagyonosabb utasainak.

A Mercedes-Benz közreműködésével megtervezett új luxusfülkéket a hamarosan flottába kerülő Boeing 777-300ER és 777X repülőgépeiken alakítják ki. Ahogy az a fenti videóból is kiderül, a kabinok kialakításakor nem spóroltak a kényelmi funkciók beépítésekor.

Az utas tulajdonképpen egy teljesen elszigetelt és mindennel felszerelt "mini apartmant" kap a pénzéért cserébe, ahol többek között a saját kedve szerint állíthatja be a fényeket és a hőmérsékletet is.

A teljes kényelemről egy zéró-gravitációs módba állítható bőrfotel gondoskodik, amiben nyugodtan aludhatsz is egy jót - ehhez még speciális, "Hydra Active" pizsamát is biztosítanak neked. Természetesen a szórakoztatásról sem feledkeztek el, a fülkében található ugyanis egy nagyképernyős multimédia központ. Érdekesség, hogy a gép közepén kialakított kabinokon ablak ugyan nincsen, ám az itt utazók beépített képernyőkön (vagyis virtuális ablakokon) keresztül élvezhetik a kilátást, amelyet külső kamerák közvetítenek, persze HD-minőségben. Azt pedig talán mondani sem kell, hogy a menü sem ugyanaz, mint amit a többi utasnak szolgálnak fel, itt az első osztályon igazi gourmet-élményt ígérnek.

A tervek szerint az új kabinokat 2019 vége felé lehet majd először birtokba venni, amikor Brüsszel, Chicago, Perth, Genf vagy épp Brisbane felé elindulnak a repülők az Egyesült Arab Emirátusokból.

(via) (via)

És ezt olvastad már?
Egy nap talán a Balenciaga lesz a modern idők Bastille-ja