A Mad Men főszereplője több karórát viselt a sorozat hét évada alatt, mutatjuk, melyik az a darab, amellyel leginkább azonosítani lehet Don Drapert.

Don Draper, a reklámipar nagyágyúja a Mad Menben, sikeres a munkájában, a magánéletben pedig a nők imádják, a férfiak irigyek rá. A sorozat későbbi szakaszában ez a ragyogás megfakult, de valószínűleg mindenki akart egy kicsit Don Draper lenni, aki nézte a Mad Men első pár évadát.

A karaktert alakító Jon Hamm maga a stílus, a sérója mindig tökéletesen be van lőve, a nyakkendője mindig épp jól áll. Nincs mit ragozni, vizuálisan nagyon rendben van a karakter.

Ahogy a mindennapokban úgy a sorozatban is fontos státuszszimbólum a karóra, jól nyomon lehet követni Draper felemelkedését azt figyelve, hogy épp milyen órát visel. A hét évad során Rolex Explorer és Omega DeVille is látható volt Draperen, de ami igazán a karakteréhez nőtt és talán a leginkább azonosítható vele az a Jaeger-LeCoultre Reverso Classic.

Fotó: gq.com
Fotó: gq.com

Draper a céges ranglétrán feljebb lép, ezt szimbolizálja a Jaeger-LeCoultre Reverso Classic megjelenése a csuklóján, és ha nagyon beleakarunk menni az elemzésbe, akkor azt is mondhatjuk, hogy illik a karakter kettős személyiségéhez is.

Hamm először nem volt oda az ötletért, azt mondta, nem igazán kedveli az ilyen kinézetű órákat, de aztán meggyőzték, és az első évadban látott Jaeger-LeCoultre Memovox leváltása telitalálatnak bizonyult.

A Jaeger-LeCoultre Reverso Classic 1931-ben került piacra, különlegessége, hogy két részből áll, egy belsőből, ami maga az óra, és egy külsőből, ami ezt félig körbefogja. Főleg a pólójátékosok körében volt kedvelt, mert a nem mindennapi felépítésének köszönhetően a labda nem az óra számlapját, hanem a hátlapját találta el.

Természetesen nem egy olcsó darabról van szó, nagyjából 5-8 ezer dollár.

(via; via; via)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában