A geodéziai dóm egy olyan eljárással készült építmény, amely során nagy tömegű boltozatokat építenek meg szakaszosan, kis lépésekben haladva. Lényegében az alapból indulnak ki, majd rétegről rétegre kerülnek helyükre az alaposan megtervezett háromszögek. És amikor a szekérnyi háromszögből felhúzott építményre nézel, nem kicsit megcsavarja a végeredmény az agyadat.

Ez a ház talán első látásra nem hasonlít a hagyományos értelembe vett, messziről félgömbre hajazó geodéziai kupolákra, de ha szemeiddel elemeire bontod, akkor kiviláglik, hogy a ház gerince hasonló elv szerint lett összerakva. Az épület főbb jellemzői közé tartozik egyébként a kézzel készített csigalépcső, a háromszög alakú ablakszerkezet, a hatszögletű faburkolat – amely ugye szintén háromszögekből épül fel –, egy öntöttvas kályha, egy idegennek tűnő szürke kanapé, valamint egy emeleti irodaépület, remek kilátással.

A Russian River folyó mentén elterülő kaliforniai ingatlant egyébként 475 ezer dollárért, azaz kb. 120 millió forintért tudod megvásárolni.

(via)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában