Beindult a fegyverkezési verseny a londoni ingatlanbizniszben, csak most már nem (csak) a 360 fokos panoráma a menő, hanem a minél nagyobb privát medence. Természetesen olyan összegekről beszélünk, melyek mellett egy aranyozott Lamborghini csak aprópénz.

Tendenciáról van szó, de azt azért túlzás lenne kijelenteni, hogy a brit főváros összes ingatlanosa ráugrott a témára, hiszen kizárólag a szupergazdagok engedhetik meg maguknak, hogy saját medencés lakásban hajtsák álomra a fejüket London belvárosában.

Az új rekord büszke tulajdonosa az Almacantar nevű ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cég projektje, a West End közepére épült Centre Point toronyház, melyben a legolcsóbb lakás is 1,8 millió fontba, azaz közel 660 millió forintba kerül. Ez persze a legkisebb alapterületű, minden extra nélküli lakások ára. Az igazán puccos kérók ára egészen 55 millióig is felkúszhat, ami forintban kifejezve nem kevesebb, mint húszmilliárd.

Ezért viszont már egy ilyet kapsz London lüktető szívében:

Az előző rekordot tartó, Hyde Parkban felépített luxuslakások tulajdonosainak sincs azért sok szégyellnivalójuk, hiszen az ő medencéjük is megvan jó 25 méter, így elképesztő sznobnak kell lenni ahhoz, hogy valaki csak azért költözzön át az Oxford Streetre, mert ott öt méterrel később kell fordulni, ha az ember beugrik este tempózni néhány hosszt.

Nem a Centre Point az egyetlen projekt, ami a minél látványosabb pancsolásra ment rá, ugyanis a közeli jövőben felépül London első lebegő medencéje a délkelet-londoni Nine Elmsben, melyben úgy uszikálhatsz, hogy közben figyeled az alattad sürgő-forgó pórnépet. Minden iróniát félretéve, ezt azért mi is szívesen kipróbálnánk.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon