Leonard Logsdail egy élő legenda, pedig néhány évtizede csak egy átlagos srác volt, akinek gyorsan kellett tanulnia, hogy eltarthassa magát. Ma New Yorkban, Manhattanben van üzlete és szabósága, és a legnépszerűbb hollywoodi filmek öltönyeit is ő készíti. A Coronation Originals izgalmas klipet forgatott a mesterrel.

Sokszor kérdezik tőle: melyik volt a kedvenc öltöny, amit készített? "Hát az első, amit Robert de Nironak csináltam." — válaszolja.

Pedig a kezdet nagyon is nehéz volt. Logsdail, aki Londonban született, 15 éves korában elhagyta a hagyományos iskolát, aztán 3 évig szabászatot tanult, mielőtt férfiszabónak állt. Az első évek tele voltak kudarccal, néhány hónap után szinte mindenhonnan kirúgták, ezért inkább úgy döntött, hogy saját bizniszbe kezd.

21 éves korában indította be saját üzletét: 1971-ben nyitotta meg kapuit a londoni Carnaby-n, 1991-ben pedig Manhattanbe költözött, ahol azóta is dolgozik.

A szabó ollóit soha nem kellett élesíteni, pedig évtizedek óta használja őket, és olyan hírességeknek készített ruhát, mint Robert De Niro, Leonardo Dicaprio, Steven Spielberg, Oliver Stone, Ridley Scott és Martin Scorcese.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában